Patru mari artere din Capitală vor intra reparații. Liniile de tramvai vor fi modernizate / Investiția totală, de 200 de milioane de lei

161

Bulevardul Basarabia, bulevardul Mărășești, strada Dristorului și bulevardul Timișoara ar urma să intre în reparații, după ce Consiliul General al Municipiului București a aprobat, în ședința de vineri, mai multe proiecte de hotărâre pentru reabilitarea rutieră a arterelor și a liniilor de tramvai, relatează Agerpres. Investiția depășește 197 de milioane de lei.

Concret, au fost aprobați indicatorii tehnico-economici, faza DALI, pentru reabilitarea sistemului rutier și a liniilor de tramvai de pe cele 4 artere menționate.

Pe bulevardul Basarabia, lucrările vor avea loc de la intersecția cu bulevardul 1 Decembrie 1918 până la terminalul Republica, investiție de 70 de milioane de lei, cu o durată de realizare de 18 luni.

Bulevardul Mărășești va fi reabilitat pe tronsonul dintre bulevardul Dimitrie Cantemir și strada 11 iunie. Valoarea investiției se ridică la 38,9 milioane de lei, iar durata de realizare este de 9 luni.

Pe strada Dristorului, lucrările vor avea loc între bulevardul Camil Ressu și strada Baba Novac, iar bulevardul Timișoara va fi modernizat între strada Valea Cascadelor și CET Vest.

În ceea ce privește lucrările de pe strada Dristorului, investiția se ridică la 12 milioane de lei, iar durata de realizare este de 9 luni.

Pe bulevardul Timișoara, lucrările vor costa municipalitatea 76,5 milioane de lei, cu o durată de realizare de 18 luni.

Avem ultimul set de indicatori tehnico-economici pentru modernizarea liniilor tramvai. Cu totul sunt 16 tronsoane, totalizând cei 52 de kilometri care mai sunt de modernizat din reţeaua de tramvaie existentă a Municipiului Bucureşti. În proiectul de rectificare (de pe ordinea de zi a şedinţei CGMB – n.r.) găsim şi modificarea listei de investiţii, astfel încât în zilele următoare să putem declanşa licitaţia pentru toate aceste tronsoane, începând cu liniile 40, 55 şi 5, continuând cu celelalte.

În cursul lunii august vom ieşi în sistemul de achiziţii publice cu toate liniile de tramvai care mai sunt de modernizat”, a declarat primarul general, Nicuşor Dan, la începutul şedinţei CGMB.

Sursă foto: Inquam Photos / George Călin

Articolul Patru mari artere din Capitală vor intra reparații. Liniile de tramvai vor fi modernizate / Investiția totală, de 200 de milioane de lei apare prima dată în Main News.

Source: New feed