Orban: Guvernul trece sigur de votul din Parlament/ Miniștrii care au primit aviz negativ au fost evaluați de comisiile majoritare PSD/Cum arată lista finală

350

Miercuri a fost ultima zi în care miniștrii propuși pentru Cabinetul Ludovic Orban au fost audiați în comisiile de specialitate din Parlament. Premierul desemnat s-a arătat mulțumit de prestațiile miniștrilor, menționând că Guvernul PNL va trece cu siguranță de votul de învestire de luni.

Întrebat dacă crede că Guvernul va trece de votul de învestire din Parlament, Orban a spus convins că da.

„Normal, cu siguranţă! (…) „Veţi vedea luni”, a declarat Orban, la finalul audierilor.

Ludovic Orban spune că este extrem de mulțumit de prestația persoanelor propuse de el, menționând că cei trei miniștrii care au primit aviz negativ au fost evaluați de comisiile parlamentare în care PSD are majoritate.

„Sunt extrem de mulţumit de prestaţia candidaţilor PNL. S-au prezentat la înălţime. (…)Am încredere în fiecare ministru că are deplină capacitate de a conduce ministerul pentru care l-am propus în cele mai bune condiţii, că are capacitatea fiecare să îndeplinească obiectivele din programul de guvernare şi să pună în practică toţi miniştri, alături de mine, soluţiile din programul de guvernare.

Avizul negativ în cele 3 comisii a fost dat pe baza majorității pe care PSD a avut-o în comisiile respective. Toți miniștrii, dacă ar fi existat o echilibrare proporțională ar fi primit rezultat favorabil. Nu au niciun fel de legitimitate să stabilească ei dacă un ministru poate să conducă un minister. Candidații noștri s-au prezentat la înălțime. Mergem mai departe, suntem o echipă, o echipă performantă care vrea să guverneze în interesul românilor. Cu siguranță vom avea discuții până luni la ora 16:00, probabil și în timpul votului”, a declarat Orban la Parlament.

Președintele PNL a mai spus că nu acceptă niciun fel de critică din partea PSD întrucât, conform acestuia, “maxim 12% din programul de guvernare a fost pus în practică”

„Trebuie să readuc aminte că nu a mai existat demult un asemenea proces de audiere a candidaţilor pentru funcţia de ministru, audieri care să dureze trei ore, audieri pe parcursul cărora să se pună zeci de întrebări. Votul dat în fiecare comisie este unul consultativ. (…)Nu accept niciun fel de critică din partea PSD privind programul de guvernare. Programul lor nu a fost decât o colecție de minciuni servite fără rușinare românilor. Dacă ne uităm astăzi la programul de guvernare promis în 2016, maxim 12% au fost îndeplinite în 3 ani de guvernare” a adăugat Ludovic Orban.

Astăzi a fost ultima zi de audieri din comisiile de specialitate ale Parlamentului.

Lista miniștirilor propuși în Cabinetul Orban

Audierile de luni:

Marcel Boloș, propus la Fonduri Europene-aviz pozitiv

Victor Costache, propus la Ministerul Sănătății-aviz pozitiv

Florin Cîțu, propus ministru al Finanțelor-aviz negativ

Bogdan Gheorghiu, propus la Cultură-aviz pozitiv

Nicolae Ciucă, propus la Ministerul Apărării-aviz pozitiv

Marcel Vela, propus la Ministerul Afacerilor Interne-aviz pozitiv

Adrian Oros, propus la Ministerul Agriculturii-aviz pozitiv

Costel Alexe, propus pentru Ministerul Mediului-aviz pozitiv

Audierile de marți:

Marian Ionuţ Stroe, propus la Ministerul Tineretului şi Sportului-aviz pozitiv

Bogdan Lucian Aurescu, propus la Ministerul Afacerilor Externe-aviz pozitiv

Cătălin Predoiu, propus la Ministerul Justiţiei-aviz pozitiv

Virgil-Daniel Popescu, propus pentru Ministerul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri-aviz pozitiv

Lucian Nicolae Bode, propus la Ministerul Transporturilor, Infrastructurii şi Comunicaţiilor-aviz pozitiv

Ion Ştefan, propus pentru Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei-aviz negativ

Cristina Monica Anisie – Ministerul Educaţiei şi Cercetării-aviz pozitiv

Victoria Violeta Alexandru, propusă la Ministerul Muncii şi Protecţiei Sociale-aviz negativ

sursa foto: Inquam Photos / George Calin

 

 

 

Articolul Orban: Guvernul trece sigur de votul din Parlament/ Miniștrii care au primit aviz negativ au fost evaluați de comisiile majoritare PSD/Cum arată lista finală apare prima dată în Main News.

Source: New feed