Orban, despre votul moțiunii de cenzură: Eu sunt convins că va trece/Încercarea PSD este un derapaj dramatic de la normalitate

456

Ludovic Orban este convins că moțiunea de cenzură va trece, în ciuda faptului că PSD are intenția să forțeze organizarea votului pentru ziua de sâmbătă. Mai mult, președintele PNL susține că acestă încercare a social democraților reprezintă „un derapaj dramatic de la normalitate”.

„Din punctul nostru de vedere, oricând va fi moţiunea, noi suntem prezenţi toţi şi vom vota la vedere toţi. PNL a luat decizia asta, ne-am consultat parlamentarii, sunt mobilizabili indiferent în ce situaţie se găsesc şi vor fi prezenţi. Problema este că la această moţiune de cenzură nu suntem numai noi, mai sunt şi alte 5 grupuri parlamentare care şi ele trebuie să se mobilizeze pentru ziua respectivă, iar noi am zis o chestie de bun simţ: Nu vrem neapărat luni, să fie luni, marţi sau miercuri, cum e normal. Nu putem înţelege această forţare absurdă.

Eu sunt convins că numărul votanţilor moţiunii de cenzură va fi mai mare decât numărul voturilor”, a declarat Ludovic Orban, la Digi 24.

Ludovic Orban a mai afirmat că încercarea PSD de a programa votul moțiunii pe ziua de sâmbătă reprezintă un derapaj de la normalitate și, mai mult, e ilegal.

„Este un derapaj dramatic de la normalitate. Trebuie să vă spun că nu îmi aduc aminte ca în 30 de ani vreo moţiune de cenzură să se fi dezbătut şi votat în week-end. Ce vrea PSD-ul, ca să înţeleagă lumea simplu. PSD vrea să ducă dezbaterea şi votul la această moţiune vineri sâmbătă sau duminică, mizând că nu sunt zile de activitate la Parlament o să reducă la maxim prezenţa semnatarilor moţiunii, astfel încât să scape de moţiunea de cenzură printr-o programare complet anormală, nefirească.

Nu există să-ţi baţi joc de o asemenea procedură şi tu să muţi pe zile de weekend care sunt zile libere, nici măcar nu este constituţional şi regulamentar şi legal.

E o nebunie, oameni atât de anormali, atât de certaţi cu bunul simţ, oameni cu atâta răutate, care să se gândească la toate ticăloşiile posibile numai şi numai să înfrângă o voinţă evidentă. De ce nu vine Dăncilă, conform Constituţiei, să ceară votul pe remaniere? Pentru că nu mai are majoritate. De ce am avut noi capacitatea să strângem 237 de semnături? Pentru că nu mai are majoritate PSD-ul. Ei se agaţă de orice fel de tertip, pun la cale toate ticăloşiile şi toate nenorocirile posibile în materie de şmecherii că nu mai la asta îi duce capul. E Iordache acolo care este o minte bolnavă. Eu nu pot să înţeleg, această adunătură care, efectiv, a pierdut orice legătură cu realitatea, trebuie oprită, trebuie îndepărtată cât mai repede de la putere”, a mai spus președintele PNL.

sursa foto: Facebook

Articolul Orban, despre votul moțiunii de cenzură: Eu sunt convins că va trece/Încercarea PSD este un derapaj dramatic de la normalitate apare prima dată în Main News.

Source: New feed