Orban, despre propunerea lui Sorin Cîmpeanu la Educaţie: Trebuie analizată cariera în integralitatea sa. Este un om cu o reputaţie internaţională foarte bună

24

Preşedintele PNL susţine că propunerea lui Sorin Cîmpeanu ca ministru al Educaţiei este motivată de o reputaţie internă şi internaţională „foarte bună”, menţionând că va implementa programul România Educată.

„Dl Cîmpeanu este rectorul Universităţii…. facultăţii veterinare, de asemenea, este preşedintele Asociaţiei Rectorilor, este de asemenea preşedinte pe zona de francofonie, este un om cu o carieră universitară şi de asemenea cu o reputaţie nu numai internă, ci şi internaţională, foarte bună. (..) Eu cred că trebuie analizată cariera domnului Cîmpeanu în integralitatea sa, iar cariera universitară este o carieră universitară care îl recomandă. Practic, Sorin Cîmpeanu este garanţia implementării programului România educată, care îşi găseşte o exprimare foarte serioasă în programul de guvernare şi noi avem încredere că va avea capacitatea să pună în practică acest program”, a afirmat Orban, potrivit news.ro.

Sorin Cîmpeanu ar urma să ocupe pentru a doua oară acest post, prima dată fiind ministru al Educaţiei în Guvernul Ponta, în perioada decembrie 2014-noiembrie 2015. După demisia lui Victor Ponta, a fost premier interimar. Acesta este la al treilea mandat de rector al Universităţii de Ştiinţe Agronomice şi Medicină Veterinară din Bucureşti (USAMV), precum şi preşedintele Consiliului Naţional al Rectorilor (CNR).

Una dintre controversele care îl vizează se referă la verdictul dat de Consiliul de Etică, aflat în subordinea lui, prin care s-a stabilit că Gabriel Oprea nu a plagiat lucrarea de doctorat.

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Articolul Orban, despre propunerea lui Sorin Cîmpeanu la Educaţie: Trebuie analizată cariera în integralitatea sa. Este un om cu o reputaţie internaţională foarte bună apare prima dată în Main News.

Source: New feed