Orban anunță un prim set de măsuri pentru diminuarea crizei provocate de coronavirus / Ajutor pentru companiile şi salariaţii din sectoarele afectate

23

Premierul Ludovic Orban a anunțat, marți, că în ședința de mâine Guvernul va adopta un prim set de măsuri pentru susţinerea companiilor şi salariaţilor din sectoarele afectate de criza provocată de răspândirea rapidă a coronavirusului.

„Vom da un puternic semnal angajaţilor şi economiei: Guvernul va interveni pentru menţinerea locurilor de muncă şi continuarea activităţii în cât mai multe sectoare economice. Pe lângă deciziile pe care le vom lua în şedinţa de mâine, vom continua să luăm măsuri asupra cărora ne vom consulta cu reprezentanţii sindicatelor şi patronatelor”, a declarat Ludovic Orban.

Ludovic Orban a participat, marți, la o serie de consultări cu reprezentanţii organizaţiilor sindicale şi patronale din cadrul Consiliului Naţional Tripartit pentru Dialog Social.

Ce vizează măsurile care vor fi adoptate de Guvern

  • creşterea lichidităţii companiilor,
  • sprijinirea plăţii şomajului tehnic de către companii pentru angajaţii care îşi vor suspenda temporar activitatea,
  • reducerea interacţiunii directe a cetăţenilor cu instituţiile statului, o măsură în acest sens fiind extinderea termenului pentru plata impozitelor locale;
  • stimularea capacităţilor de producţie pentru cât mai multe bunuri necesare în această perioadă de criză, respectiv materiale sanitare de protecţie, dezinfectanţi.

sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

 

Articolul Orban anunță un prim set de măsuri pentru diminuarea crizei provocate de coronavirus / Ajutor pentru companiile şi salariaţii din sectoarele afectate apare prima dată în Main News.

Source: New feed