Nu am luat o decizie finală cu privire la susținerea guvernului liberal, şansele sunt foarte bune

437

Liderul UDMR, Kelemen Hunor, a declarat că momentan nu a luat o decizie definitivă privind susținerea guvernului Orban, însă „șansele sunt foarte bune”.

Candidatul la prezidențiale a precizat că noul guvern liberal ar trebui să fie votat de Parlament cât mai repede, spunând că sunt multe provocări în timpul campaniei electorale în această perioadă.

„Sunt multe provocări în timpul campaniei în această perioadă şi ar fi bine să avem un guvern cât mai repede. Eu aş fi vrut în septembrie, am spus că moţiunea de cenzură putea fi depusă mult mai repede, dar săptămâna viitoare se poate da un vot, dar nu depinde de noi. Poate că marţi-miercuri vor fi audieri şi după-aceea urmează dezbatere şi un vot în Parlament. Noi, mâine, vom semna un acord de susţinere a guvernului PNL, săptămâna trecută l-am înaintat lui Ludovic Orban şi sunt convins că mâine îl vom semna”, a precizat Kelemen.

Hunor: Nu am luat o decizie finală cu privire la guvern, șansele sunt foarte bune

Kelemen Hunor a vorbit și despre nemulțumirile formațiunii sale în privința anumitor miniștri propuși de Ludovic Orban. Conform acestuia, nu toți sunt „competenți”.

„Probabil că vor fi multe întrebări la audierile miniştrilor, probabil că e nevoie de nişte clarificări pentru că nu toţi sunt fiind că nu toţi sunt buni din punctul nostru de vedere, nu toţi sunt competenţi, dar vom vedea în timpul audierilor. Noi, când spunem că vom vota ceva, toată lumea ştie că aşa se va întâmpla. Când am spus că vom da vot de încredere pentru a începe munca, nu înseamnă că am dat un cec în alb pe termen scurt, să spunem de un an (…), dar important este să avem un guvern votat de Parlament. (…)

Nu am luat o decizie finală cu privire la guvern, şansele sunt foarte bune să acordăm un vot de încredere, dar trebuie să vedem şi acel acord (…) Am promis că, în momentul în care semnăm, urmează o şedinţă a grupurilor noastre reunite, în care vom lua o decizie, probabil în cursul zilei de marţi, după sau în timpul audierilor, sau miercuri, depinde de program – să vedem care va fi programul”, a precizat liderul UDMR.

Hunor este de părere că până la alegerile anticipate după cele prezidențiale este „un traseu lung și dificil”, iar șansele sunt mici pentru a fi declanșate.

„E un traseu lung, dificil. Un om politic trebuie să fie pregătit în orice moment să meargă în faţa alegătorilor, pentru că asta este responsabilitatea lui, nu ai nevoie nici de o lună, nici de un an (…) Însă cunoscând destul de bine viaţa politică românească, am îndoieli că se va împlini (scenariul-n.r.)”, a mai spus Kelemen Hunor, conform Agerpres.

Inquam Photos / Octav Ganea

Articolul Nu am luat o decizie finală cu privire la susținerea guvernului liberal, şansele sunt foarte bune apare prima dată în Main News.

Source: New feed