Noua coaliție PSD-PNL-UDMR schimbă șefia Camerei Deputaților și pe cea a Senatului

14

Cele două camere ale Parlamentului vor avea, cel mai probabil, noi conduceri, în urma formării coaliției dintre PSD, PNL și UDMR. Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a anunțat luni, 22 noiembrie, că cele trei partide au convenit ca el să fie susținut pentru funcția de președinte al Camerei Deputaților iar liderul PNL, Florin Cîțu, pentru șefia Senatului. 

În prezent, după demisia lui Ludovic Orban, interimatul la șefia Camerei Deputaților este asigurat de Sorin Grindeanu, acesta ar urma să fie desemnat în funcția de ministru al transporturilor.

Lucrurile sunt ceva mai complicate la Senat. Conform regulamentului, președintele camerei superioare, Anca Dragu, poate fi revocată doar la solicitarea grupului USR, cel care a propus-o în această funcție. Cum foarte probabil acest lucru nu se va întâmpla, pentru ca Florin Cîțu să preia șefia Senatului este nevoie de un vot pentru modificarea regulamentului.

Sursa foto: Inquam Photos / George Călin

Articolul Noua coaliție PSD-PNL-UDMR schimbă șefia Camerei Deputaților și pe cea a Senatului apare prima dată în Main News.

Source: New feed