Nora lui Petre Daea, dansatoare profesionistă, angajată la o instituție din subordinea Ministerului Agriculturii / Explicația ministrului: E dreptul ei constituțional

36

Nora ministrului Petre Daea, Antonia Luchian, de profesie dansatoare, a fost angajată în anul 2020 drept consilier la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură, instituție în cadrul căreia soția acestuia ocupă funcția de șefă a departamentului de resurse umane, scrie publicația G4Media.

Aflat la al treilea mandat la conducerea Ministerului Agriculturii, Petre Daea are printre subordonați în instituții din coordonarea ministerului mai multe rude – soția, fiica, ginerele și nora.

Potrivit G4Media, ultima s-a alăturat nora ministrului, Antonia Luchian (32 de ani), angajată în 2020 drept consilier la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură. Anterior, ea lucra la propria firmă de „cursuri de dans” și „dansatori evenimente”.

La momentul angajării, Petre Daea nu ocupa funcția de ministru, dar șefă la Resurse Umane în cadrul Agenției de Plăți era soția sa, soacra Antoniei.

Conform sursei citate, în precedentul mandat de ministru al lui Daea, din perioada 2017-2019, s-au angajat în două instituții subordonate Ministerului Agriculturii fiica sa – la Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale – și ginerele său – la Agenția Națională pentru Zootehnie.

Explicația lui Daea: E dreptul ei constituțional

Întrebat despre aceasta situație în cadrul emisiunii „Audiență Națională cu Robert Kiss și Alexandru Rotaru”, la DigiFm, Petre Daea nu a negat, însă a ținut să precizeze că nici el și nici soția sa nu au avut vreo legătură cu angajarea nurorii.

„Tinerețea trece și prin experiența asta a momentului în care o copilă de 7 ani făcea și ea gimnastică și apoi a performat prin activitatea asta atât intern cât și internațional. Această fragă de fată a pus și mintea la contribuție pentru că este absolventă de ASE și dacă ați vedea, eu am pe telefon pentru că m-am gândit că mă întreabă lumea, și a absolvit-o cu media 10. Și liceul l-a terminat tot cu media 10. Și pregătindu-se în vedere exercitării unei meserii, și-anume științe economice, iată că a avut și ea posibilitatea să participe la un concurs. E opțiunea unui copil care are și ea dreptul să se ducă acolo unde libertatea constituțională îi dă posibilitatea să și aleagă drumul acesta (…) Da, soția mea care este acolo din 2010, dublu licențiată, are această misiune de a răspunde de resursele umane. Nici soția mea, nimeni altcineva, nu are cum să interzică cuiva, fie ea și nora ei, să se prezinte la un examen și dacă ia examenul cu nota pe care a luat-o, n-are nicio relevanță”, a declarat Petre Daea, la Digi FM, potrivit Digi24.ro.

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Articolul Nora lui Petre Daea, dansatoare profesionistă, angajată la o instituție din subordinea Ministerului Agriculturii / Explicația ministrului: E dreptul ei constituțional apare prima dată în Main News.

Source: New feed