Nicolae Ciucă nu spune nu intrării PSD la guvernare: Suntem dispuși să discutăm

26

Confruntat luni, 25 octombrie, cu insistențele jurnaliștilor privind intrarea PSD la guvernare, prim-ministrul desemnat Nicolae Ciucă a admis că poate exista loc de negociere chiar și în această privință. 

„Situația de criză în care ne aflăm și să câștigăm timp. Suntem în Parlamentul României. Aici sper să avem dialog și să căutăm soluții. Nu cred că ne găsim în situația în care să spunem că nu facem. Am discutat cu domnul Ciolacu, a rămas să finalizăm programul de guvernare și să analizăm cele zece măsuri propuse de PSD. Am finalizat programul. Vom avea discuții cu toți cei care înțeleg că trebuie să găsim soluții pentru această perioadă. Suntem dispuși să discutăm. Căutăm susținere pentru un guvern minoritar”, a declarat Nicolae Ciucă.

Negocierile pentru susținerea guvernului condus de Nicolae Ciucă în Parlament vor continua luni, 25 octombrie, cu o întâlnire a premierului desemnat și președintele USR, Dacian Cioloș.

Ciolacu neagă intenția de a intra la guvernare

În pofida speculaților apărute în ultimele ore privind dorința PSD de a intra la guvernare, liderul social-democrat Marcel Ciolacu, a negat existența unor astfel de discuții.

„Am vorbit telefonic cu premierul desemnat, căruia i-am trimis cele 10 priorități ale PSD. Eventual, să le prindă în programul de guvernare și rămânând ca domnia sa să ne transmită programul de guvernare pentru o perioadă cât mai scurtă. Nu avem în acest moment o discuție ca PSD să intre la gvernare, nu am avut o astfel de discuție. (…) Dlui prim-ministru desemnat i-am trimis cele 10 măsuri. Așteptăm răspunsul domniei sale”, a declarat Marcel Ciolacu luni, 25 octombrie.

Alianța PSD-PNL

Uniunea Social-Liberală a reprezentat prima alianță între Partidul Social Democrat, (declarat de stânga) și Partidul Național Liberal (pretins a fi de dreapta), din care au mai făcut parte Partidul Conservator, al lui Dan Voiculescu, respectiv Uniunea Națională pentru Progresul României (UNPR), condus de Gabriel Oprea.

USL a dominat scena politică, începând cu alegerile locale din primăvara lui 2012, și continuând cu alegerile parlamentare din toamna aceluiași an, în urma cărora coaliția a obținut o majoritate zdrobitoare în legislativ. Planul inițial a fost ca Victor Ponta să preia funcția de prim-ministru, fapt ce s-a și întâmplat, iar Crin Antonescu, liderul PNL de la acea vreme, să fie candidatul unic pentru președinție. Antonescu avea însă să ocupe fotoliul de la Cotroceni doar o lună și jumătate în postura de interimar, pe durata suspendării lui Traian Băsescu. Ulterior, după ce și-a întărit rândurile cu transfugi, în special de la PP-DD, formațiunea lui Dan Diaconescu, PSD a eliminat PNL de la guvernare iar Victor Ponta a candidat la alegerile prezidențiale, însă fără succes.

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Articolul Nicolae Ciucă nu spune nu intrării PSD la guvernare: Suntem dispuși să discutăm apare prima dată în Main News.

Source: New feed