Nicolae Ciucă, la baza Kogălniceanu: Abordarea unitară a flancului Estic, cea mai eficientă modalitate de a apăra fiecare centimetru de teritoriu NATO

168

Prim-ministrul Nicolae Ciucă a fost prezent sâmbătă, 30 iulie, la baza militară Mihail Kogălniceanu, la ceremonia de prezentare a drapelului de luptă al unității americane din cadrul Diviziei 101 Aeropurtate. Abordarea unitară a flancului estic este cea mai eficientă modalitate de a apăra fiecare centimetru de teritoriu al Alianței Nord-Atlantice, a fost principalul mesaj transmis de premier.

Prim-ministrul a amintit că la Summitul de la Madrid, de la finalul lunii iunie, Marea Neagră a fost recunoscută, în noul Concept strategic NATO, drept regiune de importanță strategică.

Abordarea unitară a flancului Estic este cea mai eficientă modalitate de a apăra fiecare centimetru de teritoriu al NATO, iar Summitul de la Madrid a marcat naşterea unei noi etape de descurajare şi apărare colectivă”, a transmis Nicolae Ciucă.

Nicolae Ciucă le-a mulțumit militarilor americani dislocați în România pentru efortul lor și contribuția adusă la securitatea României, menționând că reprezintă dovezi reale ale angajamentului SUA pentru securitatea flancului estic al NATO.

Divizia 101 Aeropurtată, o unitate cu renume, de elită, are misiunea de a consolida flancul estic al NATO. Dragi militari ai Diviziei 101 Aeropurtată, vă mulţumesc că sunteţi aici şi sunt convins că alături de militarii români şi de cei ai forţelor aliate dislocate aici vă veţi îndeplini misiunea”, a spus premierul.

Prim-ministrul a amintit și de Grupul de luptă multinațional, condus de Franța, ce va acționa pe teritoriul României, cu sediul la Baza militară de la Cincu.

Doresc, de asemenea, să transmit mulţumiri tuturor aliaţilor, care contribuie la misiunile de descurajare şi apărare pe flancul estic şi în România. Dragi militari, vă mulţumesc încă o dată pentru profesionalismul şi dedicarea de care daţi dovadă”, a fost mesajul transmis de Nicolae Ciucă.

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Articolul Nicolae Ciucă, la baza Kogălniceanu: Abordarea unitară a flancului Estic, cea mai eficientă modalitate de a apăra fiecare centimetru de teritoriu NATO apare prima dată în Main News.

Source: New feed