Nicolae Ciucă încă nu știe dacă va fi vicepremier în Guvernul Ciolacu: Nu am luat o decizie. Mâine avem ședință

20

Actualul premier al României și președinte al PNL, Nicolae Ciucă, susține că nu s-a luat o decizie cu privire la rolul pe care îl va avea în Guvernul Ciolacu, după rocada guvernamentală. El a precizat, luni, 15 mai, că aceste aspecte vor fi analizate, discutate, la ședința Biroului Politic Naţional (PNl) programată, marți, 16 mai.

Surse politice susțin că mai mulți liberali i-au cerut lui Ciucă să rămână în Guvern, pe postul de vicepremier.

„Nu am luat o decizie în acest sens. Mâine(n.r. marți, 16 mai) avem Biroul Politic Național și se  va stabili mandatul cu care premierul va merge la negocierile din interiorul alianţei(PSD-UDMR)”, a precizat Nicolae Ciucă, într-o scurtă declarație de presă. Tot „pe surse”, a fost lansată în spațiul public și informația potrivit căreia PNL ar dori câteva ministere de la UDMR, însă, Nicolae Ciucă nu a răspuns oficial jurnaliștilor la această întrebare. Pe de altă parte, UDMR suține că nu iese de la guvernare și nici nu este parte a protocolului semnat cu PNL și PSD în ceea ce privește rocada guvernamenală.

Până la 1 iunie ac, în funcția de premier al România se va „instala” Marcel Ciolacu, liderul PSD, așa cum prevede protocolul cu PNL. Este pentru prima dată când România stabilește o astfel de „alianță”, care să aibă doi premieri, într-un mandat, de comun acord.

În această seară, la Vila Lac, se va discuta, însă, si activitatea miniștrilor liberali. Sunt voci politice care susțin că unii dintre ei ar putea fi înlocuiți. Numele ministrului Lucian Bode(Ministerul Afacerilor Interne) a fost vehiculat pe „lista schimbării”.

PNL va discuta, marți, 16 mai, care vor fi principalele măsuri pentru români în viitoarea Guvernare. Detalii puteți citi aici.

Sursă foto: Guvernul României 

 

Articolul Nicolae Ciucă încă nu știe dacă va fi vicepremier în Guvernul Ciolacu: Nu am luat o decizie. Mâine avem ședință apare prima dată în Main News.

Source: New feed