Nicolae Ciucă, în ședința cu prefecții: Începerea anului de învățământ ne ia prin surprindere. Sperăm să nu fie chiar pe ultima sută de metri

80

Premierul Nicolae Ciucă, ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu și ministrul de Interne, Lucian Bode, au participat marți, 30 august, la o ședință în care au fost convocați prefecții din țară, pentru a pune la punct ultimele detalii legate de începerea anului școlar.

Luni, 5 septembrie, 2.940.000 de elevi din 17.872 de unități de învățământ vor reveni la școală, pentru anul școlar 2022-2023.

Există, din păcate, o stare prin care începerea anului de învățământ ne ia prin surprindere și am dorit ca împreună cu conducerea Ministerului Educației, cu conducerea Ministerului de Interne și, desigur, reprezentanții structurilor din fiecare județ să avem această ședință în care să identificăm ultimele probleme. Sperăm să nu fie chiar pe ultima sută de metri”, a declarat premierul Nicolae Ciucă, în deschiderea ședinței.

Prim-ministrul a indicat că gradul de încadrare al profesorilor este de 96% și a promis că în perioada următoare vor fi ocupate și restul funcțiilor libere.

În schimb, Nicolae Ciucă a menționat problema școlilor care au unitățile sanitare în curte.

Avem încă școli unde suportul administrativ nu este cel pe care ni l-am asumat, sunt încă școli care au toaleta în curtea școlii și am înțeles (…) că până la finele anului 2024-2025 să se finalizeze. Putem să ne focalizăm atenția și resursele astfel încât în 2 ani de zile să finalizăm odată această problemă, trebuie voință și coordonare cu autoritățile locale, să avem un plan aprobat până la începutul anului viitor (…) nu cred că este un efort financiar deosebit ca acest demers să se finalizeze”, a spus premierul.

Totodată, în legătură cu transportul elevilor, Ciucă a precizat că Ministerul Educației și președinții Consiliilor Județene vor veni cu o soluție până pe 15 septembrie.

La MAI au fost luate toate măsurile astfel ca în proximitatea unităților de învățământ să fie asigurate efectivele necesare pentru siguranța și securitatea, precum și pentru menținerea măsurilor de ordine publică în zona perimetrală”, a dat asigurări prim-ministrul.

Sursă foto: Guvernul României

Articolul Nicolae Ciucă, în ședința cu prefecții: Începerea anului de învățământ ne ia prin surprindere. Sperăm să nu fie chiar pe ultima sută de metri apare prima dată în Main News.

Source: New feed