Newsweek: Scandal în partidul lui Voiculescu: Bruynseels amenință că se retrage din campania electorală/Acuzații legate de bani/Consilier: Și varanu’ a făcut ce știe mai bine, să fure banii!

916

Conflict în campania electorală între candidata Partidului Puterii Umaniste Ramona Ioana Bruynseels la președinție și fondatorul partidului, Dan Voiculescu. Potrivit unor înregistrări publicate de newsweek.ro, este vorba despre angajați care au muncit în campania electorală și nu au fost plătiți, banii fiind gestionați de „varan”, așa cum este numit Voiculescu în acele convorbiri. 

Candidata PPU acuză că este „lucrată” de omul lui Voiculescu/Au început atacul pe social-media

Prima înregistrare este între Ramona Ioana Bruynseels și Paul Mihai Ionescu, unul dintre șefii de campanie căruia aceasta îi cere socoteală despre modul în care sunt cheltuiți banii dar și despre neplata angajaților care au muncit în campanie. Candidata îi reproșează acestuia că ia decizii direct cu „profesorul” fără ca ea să fie informată. paul Mihai Ionescu este fost consilier al lui Liviu Dragnea.

„Ramona Ioana Bruynseels: Faceți bine și rezolvați cu acești oameni, nu e corect ce se întâmplă!
Paul Mihai Ionescu: Eu ți-am fu**t banii?
RIB: Eu am dat bani pentru ca acești oameni să fie plătiți.
PMI: Ți-am fu**t eu vreun ban, eu personal?
RIB: Acum două săptămâni ce te-am rugat? Să rezervați banii să plătiți salariile oamenilor. Mi-ai promis că veți face chestiile astea. Nu vă e rușine să-mi trimiteți azi mesaj că nu sunt plătiți oamenii?
PMI: Eu nu am trimis nici un mesaj!
RIB: Nu mie, i-ai trimis soțului meu! Paul, eu am vorbit cu tine un lucru și te-am rugat să rezervi banii pentru salariile oamenilor.
PMI: Și eu te-am rugat, de când am venit, ca discuția legată de bani să nu ajungă la mine.

Bruynseels: „Toți faceți ce vă zice… dom’ profesor!”
RIB: De o lună de zile vă tot spunem: din partea noastră nu mai intră nici un leu în campanie! Mă-nțelegi? Au intrat suficienți.
PMI: Eu am venit aici acum o lună jumate să ajut…
RIB: Și ce stabiliți cu mine mergeți după aia la PROFESOR și schimbați și nu aveți nici măcar bunul simț să reveniți la mine și să-mi spuneți: <Auzi, Ramona, vezi că noi am agreat că-i plătim pe oameni, dar vezi că ni s-a spus altceva și de fapt am plătit altceva.>
Eu am adus bani cash ca să plătiți pliantele, da? S-a plătit spotul și, în final, mi s-a pus tot mie factura de pliante! Mă, da’ este nerușinare! Paul, tot ce vorbim… stabilim una și după aceea toți faceți ce vă zice… dom’ PROFESOR! Care nu vine să vorbească cu mine!

Ionescu: „O să-l informez și pe dom’ profesor”
PMI: Te consulți cu 200.000 de oameni! Și toată dezorganizarea asta, după o lună jumate aici, am realizat că vine de la tine.
RIB: A, perfect! Nu că tu nu ești capabil să gestionezi lucrurile, nu că PROFESORUL vine și face ceea ce face!
PMI: Cine este acest Ștefan care a venit în campanie și începe să ia oamenii și să-i pună la treabă, să-i înjure, să vorbească cu ei în tot felu’? Cine este acest Ștefan?
RIB: Este un tip care m-a ajutat să ajung la niște fabrici la care incompetenții tăi, care vin să mă spioneze, nu știu să facă un program de la A la Z.
PMI: Ramona, din acest moment, o să-l informez și pe dom’ PROFESOR, nu mă mai implic cu absolut nimic în campanie.
RIB: Te rog! Ei (20 de oameni neplătiți – n.r.) au început atacul pe social media și mie nu-mi convine, Paul, eu am muncit în campania asta! Mi-am pus banii, mi-am pus viața la risc și nu-mi convine, pentru că cineva este neserios și nu vrea să plătească oamenii care au muncit pentru noi… Iar eu nu accept să mă alerge 20 – 50 – 100 de oameni că nu-i plătesc”.

Ramona Ioana Bruynseels amenință că se retrage din campania electorală/Consilier: Și varanu’ a făcut ce știe mai bine, să fure banii! Care-i problema?

A doua înregistrare este a unei discuții dintre Bruynseels cu Ștefan Prisecaru, un apropiat din staff-ul de campanie. Candidata i se plânge acestuia despre problemele care sunt cu banii, despre faptul că soțul ei – fost bancher – este nevoit să contribuie sume importante și amenință că se retrage din campania electorală.

RIB: (plângând) Oamenii nu-s plătiți…
Ștefan Prisecaru: Și nu știai când faci asta cu Voiculescu că așa o să se ajungă? Nu știai că jegul ăsta de om asta o să facă? Ți-am spus de la început: o mizerie umană.
RIB: That’s it…
ȘP: Cum să ieși din campanie, ai înnebunit?!
RIB: Ies!
ȘP: Pentru ce? Ți-ai plătit oamenii, tu i-ai plătit, care-i problema ta?! Ieși și spui: <Ăștia care scrieți despre mine pe media, uitați factura! Pe care i-am dat-o lu’ ăsta. Uitați ce i-am sous în ziua cutare lu’ jegu’ ălălalt!> Ok, și o să fie Voiculescu împotriva la toată lumea. Asta-i știre, poți s-o faci! Degeaba plângi… Ai facturile când ai plătit în conturi?
RIB: (în engleză, plângând) O să mă scoată din asta spunând că eu nu i-am plătit pe oameni și eu am creat haosul ăsta. Mă opresc, asta e!

Consilier Bruynseels: Și varanu’ a făcut ce știe mai bine, să fure banii! Ce cauți în filmu’ ăsta? Că ăsta o să se suie pe tine! Viermele ăsta de om

ȘP: Și varanu’ a făcut ce știe mai bine, să fure banii! Care-i problema? Am trecut prin mai rele ca astea… nu că scriu 20 de inși de mine… Ăsta a scris doi ani de zile de mine. M-a ținut 24 de ore la televizor. Din două în două ore. Și? Ce folos? Mi-a futut viața toată, care-i problema? Mă vezi pe mine acuma că…? Tu te plângi că scriu acuma unii de tine, de două zile, puși de varanu’… Ăsta e varanu’, Dan Voiculescu, prietenul tău, profesoru’, pușcăriașu’… cum îi spuneți voi, profesoru’… nu-i nici un profesor… La Jilava-i profesor! Așa că, nu te mai… nu te mai! Welcome to politics!
Și cât vrea să-l mai șantajeze pe bărbată-tu, cât mai vrea să-i ceară lui Dominic, ce bani mai are să-și ia?
RIB: Mulți.
ȘP: Ce înseamnă „mulți”?
RIB: Păi, acuma Dominic (Dominic Bruynseels este bancher – n.r.) ar trebui să mai… nu știu… să finanțeze tot. Restul campaniei.
ȘP: Da’ dă-l în morții lui, nu mai mergi cu Antenele, la revedere, pa! Mergi tu, cu social media și cu toți prietenii, care-i problema!
RIB: Exact…

„Varanu’ nu te-a ajutat, doar te-a șantajat până acum!”

SP: Și ieși pe conferință de presă și muie lu’ varanu’ și asta e! Vreți să mă îngenuncheați cu televiziunile voastre? Dați-i drumu’, vedem ce o ieși! Varanu’ nu te-a ajutat, doar te-a șantajat până acum! Și te-am întrebat: <Ce cauți în filmu’ ăsta? Că ăsta o să se suie pe tine! Viermele ăsta de om…> Tu: <Batman! Batman!> E, uite-l.
RIB: Deci, o să mă prezinte ca fiind instabilă, ca fiind eu haotică și…
ȘP: Tot ce spune varanu’ e-n favoarea ta! Tu-nțelegi?
RIB: Numai că nu o să spună el…
ȘP: Nu, mă, o să spună trompetele lui! S-a ajuns unde a vrut varanu’: să te îngenuncheze! Da’ nu pe tine, pe soțu’!
RIB: Da, da’ acuma știi ce urmează: o campanie împotriva mea.
ȘP: Super-tare! E cea mai tare campanie! Neplătită! BREAKING NEWS: e una care i-a dat la muie lu’ varanu’! Moca o să fie asta. Milioane dădeai și nu făceai campania asta, ce-ți face varanu’ acuma.

A treia înregistrare este tot a unei conversații telefonice, de data aceasta între candidată și Eduard Dumitrașcu, aparent un apropiat al echipei de campanie.

Redacția mainnews.ro a încercat să obțină un punct de vedere din partea candidatei PPU, Ramona Ioana Bruynseels însă aceasta nu a putut fi contactată. Purtătoarea de cuvânt, Bianca Pânzaru, nu a răspuns nici ea solicitării mainnews.

Foto: INQUAM PHOTOS/Octav Ganea

Articolul Newsweek: Scandal în partidul lui Voiculescu: Bruynseels amenință că se retrage din campania electorală/Acuzații legate de bani/Consilier: Și varanu’ a făcut ce știe mai bine, să fure banii! apare prima dată în Main News.

Source: New feed