Moțiunea împotriva ministrului Virgil Popescu a picat UPDATE Drulă: O sfidare totală

112

UPDATE Cătălin Drulă, președintele USR, partidul care a depus moțiunea simplă împotriva lui Virgil Popescu, a declarat că „PNL se dovedește pe zi ce trece că este anexa din fundul curții PSD”, după ce moțiunea a picat la vot în Camera Deputaților.

„Vedem o sfidare totală. Pe de o parte, un ministru care ar fi trebuit să plece de mult din funcție. Nu există în experiența mea parlamentară, de când mă uit la guvernul ăsta, un ministru mai incompetent decât acest Virgil Popescu care este de trei ani în funcție.

Vedem prin declarații cum îl atacă PSD, dar de astăzi este foarte clar – Virgil Popescu este oficial ministru PSD. Ca să fie foarte clar, românii rămân cu facturile mari, românii rămân cu frica că vor îngheța la iarnă, iar acest guvern PSD-PNL, care este rău pentru țară și care ne face să trăim mai rău și să ne fie frică pentru ce urmează, se gândește numai la interesele proprii”, a declarat liderul USR, după votul asupra moțiunii.

Știrea inițială

Moțiunea simplă depusă de USR împotriva ministrului Energiei, Virgil Popescu (PNL), a picat la vot în Camera Deputaților. S-au înregistrat 85 de voturi „pentru” și 191 de voturi „împotrivă”.

Amintim că marți a avut loc dezbaterea moțiunii „România fără energie. Românii plătesc factura pentru incompetenţa lui Virgil Popescu”, în cadrul căreia au fost împărțite replici aprinse.

USR l-a acuzat pe ministrul de resort pentru criza din Energie provocată de măsurile luate de acesta. În replică, Popescu a atacat formațiunea politică care a inițiat moțiunea, spunând că „subminează piața energetică românească”.

„În timp ce la București USR mimează grija față de sectorul energetic românesc, la Strasbourg, săptămâna viitoare vor fi supuse la vot Directiva RED 3 regenerabile împreună cu două amendamente nefavorabile energiei hidro din România, iar cel mai activ susținător al acestora este Nicolae Ștefănuță. Am primit mesaje din partea reprezentanților în Parlamentul European al unei alte țări aliate, pentru a ne asigura că interesele meschine ale USR nu pun în pericol întreaga arhitectură energetică europeană. Deci, la Bruxelles aleșii pe listele USR sabotează pe față România!

Vă acuz de subminarea sectorului energetic românesc (…) totul trebuie să aibă o limită. Nu poți din dragoste pentru propria imagine să arunci în aer o țara întreagă (…) pentru asta vă judecă o țara întreagă. În numele siguranței energetice a României, vă rog să respingeți această moțiune, vă mulțumesc!”, a răspuns Virgil Popescu în plenul Camerei Deputaților.

CITEȘTE AICI MAI MULTE DETALII – Moțiune împotriva ministrului Energiei. Popescu: Aleșii USR sabotează România la Bruxelles

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Articolul Moțiunea împotriva ministrului Virgil Popescu a picat UPDATE Drulă: O sfidare totală apare prima dată în Main News.

Source: New feed