Mită la moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Cîțu: Deputat PNL și fostul șef al Societății de Transport Timișoara, trimiși în judecată

29

Direcția Națională Anticorupție (DNA) a anunțat miercuri, 22 decembrie, trimiterea în judecată a deputatului liberal Cosmin Șandru și a fostului director general al Societății de Transport Public Timișoara Nicolae-Florin Bitea, acuzați de dare de mită la moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Cîțu.

Pe 1 octombrie, înainte de plenul în care urma să se dezbată și să se voteze moțiunea de cenzură depusă de PSD împotriva Guvernului condus la acea vreme de Florin Cîțu, Cosmin Șandru și Nicolae-Florin Bitea i-ar fi promis unui alt deputat că, dacă va absenta de la plen, apropiații săi vor fi numiți în posturi de conducere a unor instituții publice, potrivit unui comunicat de presă transmis de DNA.

„La data de 1 octombrie 2021, în contextul în care urma să fie dezbătută și supusă la vot moțiunea de cenzură inițiată pentru retragerea încrederii acordate Guvernului României, inculpații Șandru Cosmin și Bitea Nicolae-Florin i-ar fi promis unei persoane, deputat în Parlamentul României, numirea unor apropiați ai acestuia din urmă în posturi de conducere a unor instituții publice, după ce ar fi fost înscriși formal ca membri de partid.

Pentru a beneficia de această „favoare”, persoanei respective i s-a cerut să absenteze de la ședința comună a Camerei Deputaților și Senatului din data de 05 octombrie 2021, în care urma să fie dezbătută și supusă la vot moțiunea menționată mai sus”, transmite DNA într-un comunicat de presă.

Conform sursei citate, dosarul a fost trimis spre judecare la Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ).

Context

Acțiunea procurorilor DNA a venit în urma unei sesizări făcute de AUR, după ce George Simion a publicat o înregistrare în care Șandru ar încerca să îl convingă pe deputatul AUR Ciprian Titi Stoica să lipsească de la votul moțiunii de cenzură, din 5 octombrie.

Discuția din înregistrare are loc între Cosmin Șandru (deputat PNL), Nicu Bitea (PNL) și deputatul AUR Cirprian Titi Stoica.

Bitea: Zi, cum o negociem? Există vreo șansă să negociem?

Stoica: Bă, eu zic că nu.

Bitea: Ce-ar trebui făcut ca să putem negocia? Ia spune.

Șandru: Eu îți spun direct. Promovăm câțiva oameni unde vrei tu, unde spui tu, nu știe nimeni. Îi facem membri PNL de formă și gata. Înțelegi? Ne spui unde, instituții deconcentrare. Nu știu…

Stoica: N-are rost să vă fac să vă pierdeți timpul”, se arată în înregistrare.

Foto: Inquam Photos / George Călin

Articolul Mită la moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Cîțu: Deputat PNL și fostul șef al Societății de Transport Timișoara, trimiși în judecată apare prima dată în Main News.

Source: New feed