Mircea Geoană, după întâlnirea Iohannis-Trump : Salut reconfirmarea importanței strategice a zonei Mării Negre pentru securitatea transatlantică

421

Mircea Geoană, secretarul general adjunct al NATO, susține, într-o postare pe Facebook, că vizita președintelui Klaus Iohannis în SUA întărește rolul României de aliat privilegiat al Americii în Europa. De asemenea, secretarul general adjunct al NATO spune că, în acest fel, se creează noi oportunităţi pentru creşterea securităţii militare și energetice.

„Moment de maturitate deplină în parteneriatul strategic româno-american. Nouă vizită a președintelui României la Washington consfințește rolul României de aliat privilegiat al Americii în Europa.

La 30 de ani de la prăbușirea comunismului, la 22 de ani de la lansarea Parteneriatului Strategic și la 15 ani de la intrarea țării noastre în NATO, transformarea în politică externă și de securitate a țării noastre este remarcabilă.

Salut reconfirmarea importanței strategice a zonei Marii Negre pentru securitatea transatlantică și a securității energetice ca parte indisolubilă a securității naționale și zonale. Relația țării noastre cu Statele Unite și Uniunea Europeană trebuie să rămână și pe mai departe un teren al acțiunii comune a tuturor forțelor politice și al interesului superior al națiunii române”, a scris Mircea Geoană pe Facebook. 

Declarația lui Mircea Geoană vine după vizita președintelui Klaus Iohannis la Casa Albă. Președinții Trump și Iohannis au subliniat angajamentul comun față de statul de drept, dar și crearea de noi oportunități pentru creșterea securității militare și energetice.

Articolul Mircea Geoană, după întâlnirea Iohannis-Trump : Salut reconfirmarea importanței strategice a zonei Mării Negre pentru securitatea transatlantică apare prima dată în Main News.

Source: New feed