Mircea Diaconu: Intenţia mea este de a încerca să candidez la prezidenţiale; cer sprijin la toată lumea

419

Actorul Mircea Diaconu şi-a anunţat duminică intenţia de a candida la alegerile prezidenţiale, context în care solicită sprijinul tuturor celor care vor să îl susţină în acest demers pentru a obţine cele 200.000 de semnături necesare candidaturii sale.

“Intenţia mea este de a încerca să candidez la prezidenţiale. Azi doar spun că aş încerca, pentru că sunt suficient de enervat, de nemulţumit şi simt că e nevoie de asta”, a afirmat Diaconu, la o conferinţă de presă susţinută pe treptele Ateneului Român.

El a spus că strângerea semnăturilor necesare pentru depunerea candidaturii este un lucru “aproape imposibil” şi de aceea solicită sprijinul tuturor celor care vor să îl susţină în acest demers.

“Faptul că vreau nu înseamnă că şi pot. Trebuie să strâng 200.000 de semnături, aproape imposibil fără un sprijin din partea oricui, cetăţenilor, asociaţii de toate felurile. În 2014 am cerut acelaşi gen de sprijin, care a venit de la cetăţeni”, a adăugat fostul europarlamentar.

Întrebat dacă ar cere sprijinul Pro România sau ALDE, el a răspuns că este “deschis şi fericit” dacă orice grupare ar veni alături de el.

“Dacă eu cer un sprijin pentru un vis, unde e negocierea? Ce să negociez? Nu există aşa ceva. Cu orice grupare sau persoană sunt deschis şi fericit dacă ar veni alături de mine. Cer sprijin la toată lumea”, a declarat Diaconu. AGERPRES (AS – autor: Sorin Peneş, editor: Antonia Niţă, editor online: Anda Badea)