Mircea Diaconu, despre întâlnirea cu liderii ALDE – Pro România: Campania o fac eu. Ei îmi fac suținerea logistică și legală pe care eu nu o am

441

Mircea Diaconu, fostul europarlamentar independent, va avea astăzi discuții cu liderii Pro România, dar și cu cei de la ALDE, pentru susținerea candidaturii la prezidențiale. 

„Este o cerere de susținere, pentru că singur chiar nu pot. Muntele este mult prea mare ca să îl urc singur, și apoi de peste tot aștept susținere. E binevenită orice formă de susținere, cu acest gând mă duc și sper că totul e în regulă și cu bune intenții.
Voi fi un candidat independent susținut de o alianță politică, eu am această experiență, pentru că în 2014 când am facut-o, am făcut-o ca independent, iar în Parlamentul European m-am înscris să lucrez în grupul ALDE european, cu statut de independent. Știu că se poate, am experiență de 5 ani de zile în felul acesta de colaborare ca independent cu o formațiune politică”, a declarat Mircea Diaconu pentru mainnews.ro

Mircea Diaconu a mai spus că așteaptă doar susținere logistică din partea celor două partide, pentru că mesajul campaniei va fi gândit de el.

„El vorba de susținere în felul următor și am mare nevoie de lucrul ăsta, pentru că, potrivit legii, ca independent, nu am reprezentanții în secțiile de votare și experiența mea din 2014 îmi spune că, dacă nu am reprezentanții în secțiile de votare o să fie jumătate din voturi anulate, festival de anulări. Trebuie să îmi apere cineva coșul cu mere în secțiile de votare. Asta mă interesează, fără asta chiar nu pot.
Această campanie o duc eu. O să fie o susținere logistică, nu voi da mesaje de adversitate față de un grup politic, exclus asta. O să îi rog. Campania o fac eu. Ei îmi fac suținerea logistică și legală pe care eu nu o am. Campania trebuie să fie pe ideile mele ce de aceea sunt independent”, a precizat Mircea Diaconu.

Mircea Diaconu este fost senator, fost ministru al Culturii dar și fost europarlamentar independent. În urmă cu cinci ani, el a candidat ca independent și a reușit să obțină 7% din voturile valabil exprimate.

Liderul Pro România, Victor Ponta, a afirmat că are o datorie morală față de Mircea Diaconu, pentru că, atunci când era premier, i-a cerut să își dea demisia pentru că Diaconu era anchetat într-un dosar de conflict de interese.

Foto: Inquam Photos/Octav Ganea

 

 

Articolul Mircea Diaconu, despre întâlnirea cu liderii ALDE – Pro România: Campania o fac eu. Ei îmi fac suținerea logistică și legală pe care eu nu o am apare prima dată în Main News.

Source: New feed