Ministrul Virgil Popescu vine cu explicații despre neplata facturilor mari

97

O declarație a ministrului Energiei, Virgil Popescu, a creat rumoare atât în societate, cât și în PNL, partidul din care face parte. Popescu a declarat, pe fondul facturilor uriașe la energie și gaze, că, în locul cetățenilor, nu le-ar plăti, dar mai multe publicații au interpretat declarația și au titrat că ministrul Energiei îi îndeamnă pe români să nu-și plătească facturile, în condițiile în care chiar ministrul punctase imediat că „nu le spune oamenilor ce să facă”.

Să le luăm pe rând. Marți seara, 11 ianuarie, ministrul Virgil Popescu a avut o intervenție la Antena 3, în cadrul căreia a declarat că dacă ar fi în locul persoanelor care primesc facturi la energie și gaze cu mult mai mari comparativ cu cele de până acum nu le-ar plăti.

Afirmația a fost făcută în contextul în care unii furnizori de energie electrică și gaze naturale au trimis facturi cetățenilor fără să aplice plafonarea și compensarea, decise prin lege.

„Dar nu pot să le spun eu oamenilor ce să facă (…) Eu nu le-aș plăti, însă. Dacă le-aș considera greșite nu le-aș plăti”, a declarat, între altele, ministrul Economiei, la emisiune.

Cîțu nu l-a auzit, dar și-a dat cu părerea

Miercuri, 12 ianuarie, Florin Cîțu, liderul PNL și președintele Senatului, a fost întrebat despre afirmația ministrului Popescu. Cîțu a recunoscut că nu l-a auzit pe Virgil Popescu când a declarat acest lucru, dar tot și-a exprimat punctul de vedere și a precizat că „speră să vină să corecteze”.

„Haideţi să nu creăm probleme, pentru că fără cadru legal, dacă nu plăteşti factura, vor fi penalităţi, iar după penalităţi ţi se taie curentul. Nu l-am auzit pe domnul Popescu, dar dacă a spus aşa ceva, sper să vină să corecteze. Nu se poate să nu plăteşti factura”, a comentat Cîţu la DC News.

Declarația președintelui PNL:

Popescu, clarificări după ședința de guvern de azi

Virgil Popescu a clarificat după ședința de guvern de miercuri, 12 ianuarie, declarațiile de marți seara. El a explicat că nu a îndemnat pe nimeni să facă nimic anume și doar a povestit ce a făcut el, când s-a lovit de situații similare, chiar în urmă cu câțiva ani.

„Haideți să spunem exact ce am spus eu. Eu am spus ce aș face eu, dacă m-aș găsi într-o situație de acest gen și m-am găsit într-o situație de acest gen. Am fost foarte sincer cu oamenii. M-am găsit de două ori în această situație.

Prima dată, am reclamat furnizorului, cred că în urmă cu trei ani. Nu s-a întâmplat absolut nimic, furnizorul m-a ignorat complet. Apoi, am făcut reclamație la ANRE, iar după ce am reclamat la ANRE s-a rezolvat situația.

A doua oară, același lucru. Am reclamat furnizorului și s-a rezolvat de la furnizor. Vă spun ce fac eu (…) și chiar am spus că nu pot să recomand, nu pot să spun nimănui ce să facă. Doar ce am făcut eu. Pentru că eu cred că am avut dreptate, iar acea factură, ce mi s-a întâmplat mie, a fost făcută de furnizor în afara legii. A încălcat legea. Departe de mine gândul de a spune cuvia ce să facă, să plătească sau să nu plătească o factură. Nici nu aș putea. Și am spus și aseară în emisiune acest lucru, nu spun că ce am făcut eu trebuie să facă toți”, a explicat Virgil Popescu.

Declarațiile pot fi urmărite aici:

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Articolul Ministrul Virgil Popescu vine cu explicații despre neplata facturilor mari apare prima dată în Main News.

Source: New feed