Ministrul Transporturilor anunță că pagubele provocate de blocajul de la metrou ajung la 2,8 milioane lei: Vor fi cerute sindicatului/ Metrorex cere instanței să declare greva nelegală

24

Ministrul Transporturilor anunță că Metrorex va cere instanței să declare ilegală greva de vineri, care a dus la blocarea circulației cu metroul pe tot parcursul zilei. Cătălin Drulă anunță că în cadrul acestei acțiuni se va solicita și recuperarea pagubelor, estimate la 2,8 milioane de lei.

„PAGUBELE DE 2,8 MILIOANE LEI PROVOCATE DE BLOCAJUL METROULUI VOR FI CERUTE SINDICATULUI

Circulă un fake news de la Rădoi că am pus batista pe țambal. Nimic mai fals.

Adevărul gol-goluț e că nimeni nu scapă de consecințele blocării ilegale a metroului din București.

Metrorex depune o acțiune în instanță pentru a declara acțiunea de vineri o grevă nelegală.

În aceeași acțiune, compania se îndreaptă împotriva sindicatului pentru a recupera pagubele de 2,8 milioane de lei.

În rest, rămâne cum am stabilit:

+ Poliția a identificat deja 350 de participanți.

+ Acțiunile penale – de la DNA și DIICOT – merg mai departe.

+ Salariile nu pot fi plătite la nivelul actual și la numărul actual de angajați pe întregul an pentru că bugetul companiei nu permite. Este matematică simplă.

+ Dacă nu se va ajunge la o înțelegere că acea creștere de 18% nu mai poate fi aplicată, există spectrul insolvenței, pierderile financiare urmând să fie foarte mari.

+ Nu dăm înapoi în ceea ce privește domeniul public al statului și ocuparea sa ilegală. Există un termen pentru vacantarea spațiilor comerciale: 2 aprilie.

Legea nu se negociază!”, transmite Cătălin Drulă, pe Facebook.

Articolul Ministrul Transporturilor anunță că pagubele provocate de blocajul de la metrou ajung la 2,8 milioane lei: Vor fi cerute sindicatului/ Metrorex cere instanței să declare greva nelegală apare prima dată în Main News.

Source: New feed