Ministrul Fondurilor Europene, despre proiectul Autostrăzii Sibiu-Pitești: Avem probleme

119

Marcel Boloș, ministrul Fondurilor Europene, a spus, sâmbătă, că a identificat mai multe probleme la proiectul pentru realizarea Autostrăzii Sibiu-Pitești. Potrivit acestuia, proiectul face parte din Coridorul 4 Pan-European, iar România s-a angajat să închidă aceste tipuri de coridoare până în anul 2030.

„Problemele care țin de mediu au fost sesizate de către Comisia Europeana, proiectul aflându-se în curs de evaluare la nivelul Comisiei Europene. Practic, avem o problemă pe de o parte legată de finanțare. Să nu uităm că vorbim despre 122 km de autostradă și 3 miliarde de euro, valoarea acestei investiții”, a declarat Marcel Boloș, sâmbătă, la Antena 3.

Boloș a mai adăugat că există probleme și la modul de implementare a proiectului.

Pe de altă parte, avem problema implementării proiectului, pentru că acest proiect după cum se cunoaște acest proiect are cinci loturi din care se compune. Pentru primul lot a fost dat ordinul de începere a lucrărilor, iar pentru lotul 4 și 5 încă contractele de execuție lucrări sunt în curs de derulare”, a spus ministrul Fondurilor Europene.

Marcel Boloș a mai amintit și faptul că pe acest traseu trăiesc foarte multe specii de animale, plante și insecte.

„Pe acest traseu sunt 11 situri Natura 2000. În acest situri sunt foarte multe specii de animale, plante, insecte. Noi am întocmit răspunsul sub forma unui draft pentru a răspunde solicitărilor Comisiei Europene. Nu sunt singurii din Europa cu acest tip de probleme. Noi am susținut că această specie de gândaci nu este afectată”, a afirmat ministrul.

Premierul Ludovic Orban a declarat, vineri, la Iași, în timp ce era huiduit de oameni, că una dintre prioritățile Guvernului pe care îl conduce sunt autostrăzile Iaşi-Târgu Mureş şi Sibiu-Piteşti. Pe fondul nemulțumirilor că în regiunea Moldovei nu au început încă lucrările pentru nici o autostradă, oamenii au scandat, vineri, de Ziua Principatelor Române, în timpul discursurilor susținute de Ludovic Orban și Klaus Iohannis.

sursa foto: Inquam Photos/Octav Ganea

 

Articolul Ministrul Fondurilor Europene, despre proiectul Autostrăzii Sibiu-Pitești: Avem probleme apare prima dată în Main News.

Source: New feed