Ministrul Finanțelor: Persoanele cu pensii peste 4.000 de lei vor plăti contribuţii la sănătate

39

Ministrul Finanţelor Publice, Adrian Câciu, a declarat vineri, 17 decembrie, după ședința de guvern, că persoanele care au pensia mai mare de 4.000 de lei vor plăti, din 2022, contribuţiile la sistemul de sănătate.

„O altă măsură este introducerea contribuțiilor la sistemul de sănătate pentru pensiile mai mari de 4.000 de lei, doar pentru diferența care trece de acest nivel”, a anunțat ministrul, între altele.

„Am spus-o întotdeauna, cred că România nu este într-o situaţie fericită din perspectiva finanţării sistemului de sănătate şi, în contextul în care 80% dintre români câştigă sub 4.000 de lei, cred că ceilalţi ar putea să îşi plătească contribuţia la sănătate pentru a beneficia, binenţeles, şi de servicii de sănătate la nivelul la care se plăteşte”, a explicat Câciu.

Ministrul a subliniat că după creşterea aplicată prin punctul de pensie, „discutând ce afectează sistemul public de pensie sumele sunt de nivelul 39, 40, 50 de lei, din creştere şi nu din ce primea omul până acum”.

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Articolul Ministrul Finanțelor: Persoanele cu pensii peste 4.000 de lei vor plăti contribuţii la sănătate apare prima dată în Main News.

Source: New feed