Ministrul de Interne, Marcel Vela: Sorina Pintea a refuzat transportul la Spitalul Penitenciar Mioveni

29

Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, a declarat, joi seară, că Sorina Pintea, fostul ministru al Sănătății, aflată în prezent în stare de arest preventiv, a refuzat transferul la Spitalul Penitenciar Mioveni. 

„Doamna Pintea în această seară a fost căutată. Medici specialiști au discutat cu domnia sa, pentru a fi transportată la Spitalul Penitenciar de la Mioveni și a refuzat acest transport. În consecință, cine răspunde de Arestul Central al Capitalei, Inspectoratul General de Poliție, a dispus să aibă tot timpul asistență medicală . Angajații MAI au respectat legea”, a declarat Marcel Vela într-o emisiune la Realitate Plus.

Context

Sorina Pintea suferă de ”dermatomiozită”, o boală autoimună cu care a fost diagnosticată în noiembrie 2019.

Potrivit Asociației Pacienților cu Afecțiuni Autoimune, dermatomiozita este o boală inflamatorie idiopatică cu semne cutanate caracteristice ce apare atât la adulți, cât şi la copii. Este o boală sistemică ce afectează cel mai frecvent pielea și mușchii, dar poate afecta și articulațiile, esofagul, plămânii și rar, inima.

Tribunalul București a admis cererea procurorilor Direcției Naționale Anticorupție de arestare preventivă, 30 de zile, pentru Sorina Pintea. Decizia instanței este executorie, dar poate fi atacată cu recurs.

Sorina Pintea este acuzată că ar fi primit în două tranșe, sumele de 10.000 de euro și 120.000 lei, în legătură cu un contract la Spitalul Județean Baia Mare.

Potrivit procurorilor DNA, sumele reprezentau 7% din valoarea unui contract de achiziții publice pentru „proiectarea și executarea lucrărilor de amenajare bloc operator – sală chirurgie cardiovasculară și toracică și spații adiacente”, încheiat în anul 2019 de Spitalul Județean Baia Mare, cu o societate comercială.

 

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Articolul Ministrul de Interne, Marcel Vela: Sorina Pintea a refuzat transportul la Spitalul Penitenciar Mioveni apare prima dată în Main News.

Source: New feed