Ministrul de interne, directorul STS, cel al DGPI și șefii IGPR, convocați la Comisia pentru apărare

540

Dorel Gheorghe Căprar, preşedintele Comisiei pentru apărare, ordine publică şi siguranţă naţională, anunță că ministrul Afacerilor Interne, directorul STS, cel al DGPI și șefii din Poliția Română vor fi chemați la audieri. Convocarea vine după intervenția în cazul de la Caracal, unde o tânără a dispărut, bănuindu-se că a fost răpită și ucisă. Principalul suspect a fost arestat, însă nu a recunoscut faptele. Fata de 15 ani a reușit să sune la poliție, însă intervenția autorităților a fost greoaie, fiind demarate ulterior mai multe anchete, penale, administrative si parlamentare.

„Având în vedere evenimentele recente de la Caracal, precum și numeroasele semnalări din mass-media referitoare la modul deficitar de execitare a atribuțiilor de serviciu de către personalul Ministerului Afacerilor Interne și al Serviciului de Telecomunicații Speciale, pentru analizarea situației și în exercitarea controlului parlamentar, luni, 29 iulie, ora 17, este convocată ședință a Comisiei pentru apărare, ordine publică și siguranță națională din Camera Deputaților.
Urmează să fie convocați Ministrul Afacerilor Interne, directorul Serviciul de Telecomunicații Speciale, inspectorul general interimar și fostul inspector general ai Poliției Române, precum și directorul Direcției Generale de Protecție Internă”, a scris Dorel Gheorghe Căprar pe Facebook.

Articolul Ministrul de interne, directorul STS, cel al DGPI și șefii IGPR, convocați la Comisia pentru apărare apare prima dată în Main News.

Source: New feed