Ministrul de Finanțe, invitat pentru a treia oară la audieri, în Comisiile economică şi de buget

18

Ministrul Finanțelor Publice, Florin Cîțu, este invitat, luni, pentru a treia oară la audieri de către Comisiile economică și de buget din Senat.

Tema audierii vizează „derularea Programului IMM Invest România, strategia de administrare a datoriei publice, programul de convergenţă 2020, perspectiva negativă generată de scăderea veniturilor bugetare ca urmare a contracţiei economice din ultimele luni, aplicarea prevederilor art. 48 din Legea nr. 5/2020 a bugetului de stat pe anul 2020”.

Florin Cîțu a mai fost invitat de două ori, pe 10 și pe 15 iunie la audieri, dar acesta nu s-a prezentat pe motiv că nu are timp, motiv pentru care președintele Comisiei economice din Senat, Daniel Zamfir, a solicitat Biroului permanent al Senatului să îl informeze pe premierul Orban că Florin Cîțu a lipsit de la ședințele comisiilor de specialitate ale Senatului.

Preşedintele interimar al Senatului, Robert Cazanciuc, a declarat că va lua legătura telefonic cu ministrul Finanţelor Publice, pentru a stabili o dată la care să fie audiat în Comisiile de specialitate ale Camerei superioare a Parlamentului, anunţând că în caz contrar se va adresa printr-o scrisoare premierului Ludovic Orban.

„Am atras atenţia reprezentantului Guvernului prezent la discuţiile din Biroul permanent, domnul secretar Săpunaru, să-l informeze pe premierul Orban. Voi lua şi eu legătura cu ministrul de Finanţe, în aşa fel, prin dialog cu preşedintele Comisiei, să stabilească o dată la care poate fi audiat. (…) Dacă acest lucru nu va fi posibil, o să facem o scrisoare premierului Orban pentru a găsi, totuşi, formule de cooperare, în aşa fel încât, atunci când o comisie spune că cineva trebuie să fie prezent, să fie prezent”, a afirmat Cazanciuc, pe 22 iunie.

Inquam Photos/ Octav Ganea

Articolul Ministrul de Finanțe, invitat pentru a treia oară la audieri, în Comisiile economică şi de buget apare prima dată în Main News.

Source: New feed