Ministrul de externe al Regatului Unit: Republica Moldova ar trebui echipată conform standardelor NATO

172

Republica Moldova ar trebui să fie „echipată conform standardelor NATO” pentru a o ajuta să se protejeze împotriva ameninţării unei invazii ruse, a declarat ministrul de externe Liz Truss, scrie BBC.

Truss a declarat pentru Telegraph că au fost în desfăşurare discuţii cu aliaţii despre cum să ajute naţiunile mai mici să se apere.

Ea a spus că este clar că, în ciuda succesului limitat în Ucraina, preşedintele Vladimir Putin şi-a păstrat „ambiţiile de a crea o Rusie mai mare”.

Moldova, cândva republică sovietică, se află la graniţa de sud-vest a Ucrainei. Nu are graniţă cu Rusia, dar este aproape de unele dintre regiunile ocupate în prezent de forţele ruse în sudul Ucrainei.

Moldova nu este membră a NATO, deşi a solicitat aderarea la Uniunea Europeană la mai puţin de două săptămâni de la invadarea Ucrainei.

Truss a spus că discuţiile despre îmbunătăţirea apărării ucrainene pentru a descuraja agresiunile viitoare vor acoperi şi „alte state vulnerabile precum Moldova”.

„Aş dori să văd Moldova echipată conform standardelor NATO”, a spus ea. „Aceasta este o discuţie pe care o avem cu aliaţii noştri”, a precizat ea.

Articolul Ministrul de externe al Regatului Unit: Republica Moldova ar trebui echipată conform standardelor NATO apare prima dată în Main News.

Source: New feed