Ministerul Sănătății a publicat, din greșeală, în Monitorul Oficial, o listă ce cuprinde numărul de telefon a 500 de medici

29

Ministerul Sănătății a publicat, din greșeală, în Monitorul Oficial, un ordin prin care a fost actualizată baza de date cu medicii care fac parte din Comisia de Malpraxis, ce cuprinde numerele acestora de telefon. Ministrul interimar al Sănătății a dat, luni, un alt ordin prin care lista veche va fi înlocuită cu alta care nu cuprinde date personale, potrivit unor surse Main News.

Ordinul a fost inițial publicat în Monitorul Oficial pe 13 aprilie și are semnătura fostului secretar de stat Andreea Moldovan.

Documentul cuprinde numele celor 500 de medici ce fac parte din Comisia de Malpraxis, numărul acestora de telefon și instituția în care își desfășoară activitatea.

Ulterior, medicilor li s-a comunicat greșeala Ministerului Sănătății și li s-a promis că ordinul va fi înlocuit cu o altă listă care nu cuprinde și datele persoane.

La nivelul instituției a fost declanșată o anchetă internă pentru a identifica toate cauzele care au dus la această situație, au precizat surse Main News.

Prim-ministrul Florin Cîțu a cerut luni ca toate actele emise de fostul ministru al Sănătății și secretarii de stat din ultimele 4 luni să fie verificate.

Articolul Ministerul Sănătății a publicat, din greșeală, în Monitorul Oficial, o listă ce cuprinde numărul de telefon a 500 de medici apare prima dată în Main News.

Source: New feed