Ministerul Justiției: Birchall, discuții cu o delegație chineză despre transferul românilor aflați în închisorile din China

437

Ministrul Justiției a discutat, vineri, cu o delegaţie chineză despre solicitările de transferare în ţară a românilor aflaţi în închisorile din China. Potrivit unui comunicat al Ministerului Justiției,  Ana Birchall s-a întâlnit cu ambasadorul Republicii Populare Chineze în România, Jiang Yu, dar și cu o delegație chineză la Ministerul Afacerilor Externe. Întâlnirile au avut loc în contextul împlinirii  a 70 de ani de relaţii diplomatice româno-chineze.

Ministerul Justiţiei precizează că pe agenda discuţiilor s-au aflat teme de interes precum cooperarea în domeniul justiţiei, cu accent pe posibilitatea încheierii unui tratat bilateral în materia transferării persoanelor condamnate, în contextul în care mai mulţi cetăţeni români aflaţi în detenţie în Republica Populară Chineză au formulat cereri de a fi aduşi pentru continuarea executării pedepsei în România.

„Având în vedere că între România şi Republica Populară Chineză nu există un tratat privind transferarea persoanelor condamnate, întâlnirea de astăzi a reprezentat un moment foarte important atât pentru identificarea unor soluţii practice şi stabilirea unor paşi concreţi pentru transferarea cetăţenilor români aflaţi în detenţie în China, cât şi pentru demararea negocierilor în vederea încheierii unui tratat bilateral în această materie. Ministerul Justiţiei continuă eforturile pentru transferarea în România, în regim de urgenţă, a cetăţenilor români condamnaţi pe teritoriul chinez”, a declarat ministrul Birchall, potrivit comunicatului

Articolul Ministerul Justiției: Birchall, discuții cu o delegație chineză despre transferul românilor aflați în închisorile din China apare prima dată în Main News.

Source: New feed