Ministerul Investiţiilor a trimis o cerere de rambursare de un sfert de miliard de euro către Comisia Europeană

23

Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene (MIPE) a transmis spre rambursare Comisiei Europene (CE) sâmbătă, 10 septembrie, într-o declarație de cheltuieli, 231 milioane de euro. Conform ministerului de resort, este cea mai mare sumă trimisă spre rambursare de când România gestionează fonduri europene. 

Suma este aferentă unor investiții efectuate în anul 2020, când, conform MIPE, Programul Operaţional Competitivitate s-a confruntat cu lipsă de personal.

„Sumele reprezintă cheltuieli eligibile efectuate din fonduri europene în cadrul proiectelor derulate prin Programul Operațional Competitivitate”, a mai precizat sursa menționată anterior.

Din aprilie și până acum, România a solicitat spre decontare de la Executivul european aproximativ 2,4 miliarde de euro, se mai arată în comunicatul de presă citat.

În total, în perioadă de programare 2014-2020, România a solicitat către Uniunea Europeană, prin Politica de Coeziune și Fondul de ajutor european destinat celor mai defavorizate persoane (FEAD), aproximativ 15,1 miliarde de euro, conform MIPE.

Foto: Inquam Photos / George Călin

Articolul Ministerul Investiţiilor a trimis o cerere de rambursare de un sfert de miliard de euro către Comisia Europeană apare prima dată în Main News.

Source: New feed