Ministerul Familiei: Ce programe introduse la PMB vrea să extindă Gabriela Firea din funcția de ministru

28

Gabriela Firea, ministrul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse, a anunțat luni, 20 decembrie, ce programe inițiate de ea ca primar general al Capitalei vrea să le extindă la nivel național, din poziția de ministru. 

„Decontarea analizelor pentru viitoare mame, sprijin pentru nou născuți, cuplurile infertile, tineri, familiile monoparentale, victimele violenței domestice sau copiii care sunt în pragul abandonului școlar, dar și cele care ajutau persoanele cu dizabilități (adulți și copii) sau bolnavii cronici – sunt programe inițiate ca primar și pe care doresc să le extind în întreaga țară, ca ministru”, a anunțat pe Facebook Gabriela Firea luni, 20 decembrie, după o întâlnire cu reprezentanții Federației Sanitas din România.

În cadrul întrevederii, s-a mai discutat despre „înființarea de creșe în incinta clădirilor de birouri sau în apropriere, extinderea programelor tip școală după școală, echipamente pentru școala online și telemuncă, credite pentru achiziționarea de locuințe”.

În acest sens, ministrul Familiei anunță semnarea unui protocol între minister și federație.

„Angajamentul meu este față de toate familiile din România, dar și față de persoanele aflate în situații de risc de orice fel, femei, copii și tineri care nu se pot descurca singuri. La începutul anului viitor va fi semnat un protocol de colaborare între Ministerul Familiei, Tineretului și Egalității de șanse și Federația Sanitas care va prevedea acțiuni concrete pentru îmbunătățirea condițiilor de viață a românilor prin măsuri de prevenție și programe de sănătate acordate tuturor categoriilor de public.

Menirea ministerului pe care îl conduc este sprijinirea familiei și a tineretului în toate aspectele vieții. Sănătatea preocupă pe toată lumea, indiferent de vârstă sau de ocupație. De multe ori, din păcate, viața ne pune în situații limită în care ne dăm seama că sănătatea este bunul nostru cel mai de preț.

Declinul demografic grav în care se află România trebuie stopat prin măsuri concrete, adaptate tuturor nevoilor reclamate de cei care nu își mai doresc să își întemeieze familii în România, cărora le e frică să mai aibă copii în lipsa măsurilor de susținere sau care cred că viitorul le va fi mai bun peste granițe”, se mai arată în postarea Gabrielei Firea de pe Facebook.

La rândul său, Leonard Bărăscu, președintele Federației Sanitas din România, a punctat că toată țara va putea beneficia de aceste programe.

„Cunoaștem programele pe care le-ați inițiat la Primăria Capitalei și avem încredere că toată țara va putea să beneficieze de aceste idei. Protocolul de colaborare pe care ne dorim sa îl semnăm cât mai repede va însemna că ceea ce am discutat astăzi nu va rămâne la stadiul de vorbe. Avem extrem de multe puncte în comun în privința activității pe care o desfășurăm, avem date concrete care vor duce la îmbunătățirea vieții tuturor și ne dorim să reușim împreună să aducem lucruri bune în viața românilor”, a explicat Bărăscu, citat în postarea ministrului Firea.

Foto: Facebook/ Gabriela Firea

Articolul Ministerul Familiei: Ce programe introduse la PMB vrea să extindă Gabriela Firea din funcția de ministru apare prima dată în Main News.

Source: New feed