Mihai Fifor: PSD va continua guvernarea de care domnul Tăriceanu a fugit. Motivele sunt menite să rămână bine ascunse și să servească, de fapt, altora

427

Ministrul interimar al Internelor, Mihai Fifor, susține că mai mulți membri ALDE l-au contactat, atât pe el, cât și pe alți sociali-democrați, spunând că nu înțeleg ce jocuri face Călin Popescu Tăriceanu.

„Și eu și colegii mei am primit zilele acestea mesaje și semnale de la membrii ALDE care ne-au spus că nu înțeleg ce se întâmplă și ce jocuri face domnul Tăriceanu. Este îngrijorător că nici măcar în interiorul propriului partid nu a putut explica în mod coerent această mișcare. Însă românii merită și au dreptul să știe ce anume l-a determinat să fugă de la guvernare, din moment ce nici propriul „vis prezidențial” pare că nu mai e motivul. Așteptăm un moment de luciditate din partea domniei sale.

Până atunci, certitudinile sunt următoarele:

1. PSD va continua guvernarea de care domnul Tăriceanu a fugit.

2. Ușa noastră este deschisă tuturor colegilor din ALDE care nu sunt dispuși să accepte să fie sacrificați în numele intereselor ascunse ale domnului Tăriceanu.

3. Istoria ne-a învățat că atunci când un om politic face o mișcare de asemenea anvergură, care pune în pericol stabilitatea țării și periclitează nu doar propriul partid, ci și propria carieră politică, înseamnă că motivele sunt menite să rămână bine ascunse și să servească, de fapt, altora.”, a declarat Mihai Fifor.

ALDE a ieșit, luni, de la Guvernare

ALDE, partidul condus de către Călin Popescu Tăriceanu a votat, luni, ieșirea de la Guvernare. De asemenea, el a anunțat că se va retrage din cursa alegerilor prezidențiale.

„Am să vă informez că azi dimineață am avut o întâlnire cu doamna Dăncilă pentru a discuta în legătură cu salvarea situației, cu rămânerea sau părăsirea coaliției de guvernare și am așteptat de la ea să-mi spună dacă are în vedere un plan articulat pentru relansarea guvernării, care să presupună un nou program de guvernare, un număr de secretari de stat reduși la jumătate cu cabinetele diminuate în mod corespunzător în așa fel încât să ușurăm aparatul administrativ.(…) La toate întrebările pe care le-am avut și așteptam un răspuns favorabil, din păcate, nu am avut niciun fel de contra-propunere și în aceste condiții i-am spus că voi merge în fața colegilor mei și le voi prezenta situația, iar ei au luat decizia de a renunța la continuarea guvernării.

Coaliția a funcționat slab-defectuos. Am încercat vreme îndelungată să credităm această guvernare pentru că am considerat că este nevoie de o anumită stabilitate politică. De aceea cred că este mai corect să ne despărțim civilizat și să le urăm PSD-ului misiune cât mai ușoară în continuare. Vă anunț că am renunțat la candidatura la prezidențiale”, a declarat Călin Popescu Tăriceanu.

Articolul Mihai Fifor: PSD va continua guvernarea de care domnul Tăriceanu a fugit. Motivele sunt menite să rămână bine ascunse și să servească, de fapt, altora apare prima dată în Main News.

Source: New feed