Mihai Fifor: Niciun partid din opoziție nu vrea să vină la guvernare. Vor fi voturi împotriva moțiunii inclusiv de la PNL

397

Secretarul general al PSD, Mihai Fifor, susține că vor exista voturi împotriva moțiunii de cenzură chiar și de la PNL, inițiatorul moțiunii. Social-democratul susține că președintele Klaus Iohannis preferă o confruntare cu Viorica Dăncilă în turul doi al alegerilor prezidențiale, vizând acumularea votului anti-PSD.

„Singura propunere de premier din partea opoziţiei pare a fi Ludovic Orban. Jalnică situaţie pentru opoziţie! Cum să votezi această -glumă de premier-? Pe cel mai puţin credibil politician al zilei?! Pe un fost ministru al Transporturilor codaş la km de autostradă realizaţi?! Pe cel care ar avea în programul de guvernare disponibilizări în masă, majorarea impozitelor pe salarii, oprirea creşterii pensiilor, anularea voucherelor de vacanţă, impozitarea IT-iştilor, sâmbăta zi lucrătoare etc. Refuz să cred că în opoziţie sunt doar sinucigaşi! Vor fi voturi împotriva moţiunii inclusiv de la PNL. Asta pentru că Iohannis preferă în turul doi o confruntare cu Viorica Dăncilă, vizând acumularea votului anti-PSD. Campania lui Iohannis mizează pe confruntarea cu acest guvern, nu pe căderea lui! Ce nu ia PNL în calcul, e votul anti-Iohannis care creşte în fiecare zi şi se va exprima în turul al doilea”, a scris Mihai Fifor, pe Facebook.

Fifor: Niciun partid din opoziție nu vrea să vină la guvernare

Social-democratul a mai spus că niciun partid din Opoziție nu își dorește să guverneze înainte de alegerile parlamentare din 2020.

„Să vă spun de ce nu va trece moţiunea: Niciun partid din opoziţie nu vrea să vină la guvernare! Ar fi o misiune imposibilă să obţină cea mai mare creştere economică din UE, să ducă şomajul mai jos de 3%, să crească salariul mediu net la peste 44%, iar pe cel minim net cu 41%, să crească pensia medie netă cu peste 54%, să crească puterea de cumpărare a românilor cu peste 40%. Orice partid ar veni la guvernare după PSD, va arăta cât de slab e în comparaţie cu PSD! Nimeni nu-şi permite asta înainte de parlamentarele din 2020!”, a adăugat Fifor.

Mihai Fifor a mai precizat că nu vor mai exista colegi din PSD care să voteze pentru moțiunea de cenzură, în afară de cei care au semnat deja și care, potrivit premierului Dăncilă, vor fi sancționați de către formațiune.

„ La această „trădare” face trimitere şi UDMR, care şi-a tot exprimat îndoieli, justificate, că nu toţi semnatarii moţiunii vor veni la vot sau, dacă vor veni, nu toţi vor vota. Nu vor fi trădări de la PSD. Cei care au avut de tradat, au tradat deja. Singura alternativă a opoziţiei e declanşarea alegerilor anticipate! Puneţi-vă în pielea lor! Cum să voteze o moţiune de cenzură a cărei consecinţă va fi scurtarea propriului mandat de parlamentar?! Să fim serioşi! PNL este campionul moţiunilor eşuate. Toate moţiunile lor au primit mai puţine voturi decât numărul semnatarilor. În istoria României, singurele moţiuni de cenzură adoptate au fost cele susţinute de PSD. Concluzie: Staţi liniştiţi! Moţiunea nu va trece!”, a mai scris Fifor.

Moțiunea de cenzură va fi dezbătută și votată, joi, în Parlament.

Dăncilă: Social-democrații care au semnat pentru moțiunea de cenzură vor fi sancționați

Viorica Dăncilă a declarat, marți, că membrii PSD care au semnat pentru moțiunea de cenzură vor fi sancționați de partid.

„Am discutat cu mai mulţi membri ai PSD care au semnat moţiune, am avut o discuţie aplicată, nu cum a ieşit în spaţiul public că am plătit. Am discutat cu cei care au semnat moţiunea, le-am spus că atunci când vor merge în judeţele în care au fost votaţi vor trebui să îşi asume şi să explice de ce au făcut asta. Să spună tot ce se va întâmpla cu România în perioada următoare. Că programele PNDL 1 şi 2 nu se mai aplică în perioada următoare”, a spus Viorica Dăncilă, în cadrul emisiunii „Gândurile lui Cristoiu”.

Articolul Mihai Fifor: Niciun partid din opoziție nu vrea să vină la guvernare. Vor fi voturi împotriva moțiunii inclusiv de la PNL apare prima dată în Main News.

Source: New feed