Mihai Fifor: Iohannis vrea să vă prostească când jură că pensiile și salariile nu vor fi tăiate. Winter is coming!

549

Secretarul general al PSD, Mihai Fifor, a declarat, joi, că președintele României, Klaus Iohannis vrea să îi prostească pe români atunci când spune că pensiile și salariile nu vor fi tăiate.

”Vă arăt azi cum vrea Iohannis să vă prostească atunci când se jură că pensiile şi salariile nu vor fi tăiate. E o mare păcăleală! Pentru a reduce veniturile nu trebuie neapărat să le tai, cum a făcut Băsescu. Poţi să le impozitezi, poţi anula praguri minime garantate, poţi desfiinţa beneficii salariale sau poţi creşte taxe şi tarife la utilităţi. Rezultatul este acelaşi: mai puţini bani în buzunarele românilor! Vă prezint aici măsurile anunţate oficial de PNL, care duc exact la acest rezultat. Niciuna dintre ele nu a fost dezminţită de Iohannis! Trageţi singuri concluzia”, a scris pe Facebook Mihai Fifor.

Fifor a prezentat măsurile pe care le atribuie guvernării PNL. Acesta menționează că lista este lungă, dar „merită citită”:

 • Trimiterea în şomaj a 400.000 de bugetari;
  • Impozit progresiv pe salarii, peste nivelul actual de 10%;
  • Anularea creşterii punctului de pensie de anul viitor (de la 1.265 la 1.775 lei);
  • Anularea creşterilor de salarii prevăzute în Legea salarizării pentru următorii ani;
  • Anularea creşterii anticipate a salariilor din Învăţământ prevăzută pentru anul viitor;
  • Anularea voucherelor de vacanţă;
  • Desfiinţarea unor bonusuri şi sporuri acordate bugetarilor;
  • Desfiinţarea salariului minim garantat;
  • Desfiinţarea salariului minim garantat de 500 euro net din construcţii;
  • Impozitarea salariilor IT-iştilor şi a celor din cercetare-dezvoltare;
  • Suspendarea tuturor programelor de subvenţii de la buget şi a ajutoarelor sociale (deci şi subvenţiile pentru salariile tinerilor absolvenţi, pentru angajaţii din construcţii sau ajutoarele pentru pensionarii şi familiile cu venituri mici sau pentru bolnavii de cancer sau cu alte boli grave pentru care se acordă sprijin de la stat);
  • Anularea plafoanelor prin care s-a oprit creşterea tarifelor la energie electrică şi gaze naturale pentru populaţie!

”Aşa cum v-am mai spus: Pregăti-vă! Winter is coming! Puteţi opri toate astea cu votul vostru din noiembrie”, a mai spus Mihai Fifor.

Klaus Iohannis a declarat, la Timiș, în cadrul Adunării Regionale a organizatorilor PNL regiunea Vest, că partidul liberal va guverna cu un Executiv de tranziție și să se aștepte la atacuri din partea PSD. Totodată, șeful statului a afirmat că nu se vor tăia pensiile și salariile, așa cum spun social democrații.

„Veţi guverna cu un guvern de tranziţie. Este clar acest lucru. L-am anunţat imediat după prima rundă de consultări. Toţi vă vor ataca, în frunte cu pesediştii şi să nu credeţi că vor ceda puterea uşor. Au început deja să vehiculeze sperietori mincinoase pesediste. Pentru a demonta prima minciună gogonată, vă spun cu toată răspunderea – nu vor exista tăieri de pensii şi salarii”, a declarat Klaus Iohannis.

Articolul Mihai Fifor: Iohannis vrea să vă prostească când jură că pensiile și salariile nu vor fi tăiate. Winter is coming! apare prima dată în Main News.

Source: New feed