Mihai Fifor: criză de personal la Serviciul 112/Raed Arafat: cetățenii să descarce aplicația 112 pe telefon

495

Noul ministru interimar al internelor, Mihai Fifor, spune că serviciul 112 se confruntă cu o criză acută de personal. El spune că, în prezent, dispeceratele 112 funcționează cu jumătate din personalul necesar. 

„Pe de altă parte, să vedem care sunt nevoile reale ale dispeceratelor, pentru că nu poți să ai nevoie de 10 oameni într-un astfel de dispecerat și, de fapt, încadrarea să fie doar cu cinci oameni, pe care să încerci să îi rotești cumva, că să asiguri turele”, a spus Mihai Fifor la antena3. 

Ministrul interminar de Interne spune că tragedia de la Caracal s-a produs pentru că a existat un lanț de greșeli în tot sistemul. 

„Astăzi discutăm foarte aplicat, cu ordonanță de înființare a serviciului 112 pe masă, sunt lucruri care, din păcate, nu s-au făcut la timp, sunt lucruri care nu s-au operaționalizat la timp, este o lipsa mare de personal în zona această a dispeceratelor care lucrează în sistemul 112.

Am discutat mult cu Raed Arafat (…) și concluziile sunt că și aici trebuie foarte rapid să vedem cum putem să așezăm acest sistem pe o baza cât mai consistentă pentru a nu se mai întâmplă asemenea lucruri”, a mai adăugat Fifor. 

Raed Arafat: cât mai mulți cetățeni să descarce aplicția 112 pe telefon

Pe de altă parte, la solicitarea premierul s-a înființat un comitet de lucru care caută soluții pentru îmbunătățirea sistemului 112. Potrivit secretarului de stat Raed Arafat, şeful acestui comitet, în 15 zile va fi întocmit un raport cu măsuri pe termen lung, mediu şi scurt.

„Am stabilit că pe termen scurt există deja o aplicaţie a STS care trebuie să fie promovată până la implementarea unui sistem mai modern. Cât mai mulţi cetăţeni trebuie să descarce această aplicaţie pe telefon”, a spus Raed Arafat imediat după prima ședința. 

Se va modifică, de-asemenea, legislaţia privind sistemul Advance Mobile Location.

Articolul Mihai Fifor: criză de personal la Serviciul 112/Raed Arafat: cetățenii să descarce aplicația 112 pe telefon apare prima dată în Main News.

Source: New feed