Mesajele președintelui și premierului, de Ziua Minorităţilor Naţionale UPDATE

32

UPDATE Și premierul Nicolae Ciucă a transmis un mesaj, cu prilejul Zilei Minorităților Naționale din România. Prim-ministrul a punctat că prețuiește contribuția lor la patrimoniul culturii și valorilor naționale, la dezvoltarea socială și economică, între altele.

Redăm integral mesajul premierului Ciucă:

„Transmit gândurile mele bune cetățenilor ce aparțin minorităților naționale, etnice, religioase și lingvistice din România. Prețuiesc contribuția lor la patrimoniul culturii și valorilor naționale, la dezvoltarea socială și economică. Faptul că astăzi România este o societate incluzivă, modernă, fundamentată pe valori europene, în care principiul diversității este promovat si respectat, este în egală măsură meritul majorității și minorităților naționale.

Uniți în diversitate, împărtășim aceleași valori ale Uniunii Europene din care facem parte, promovându-le în deplin respect față de toți semenii noștri. Perioadele de criză, cum este si pandemia COVID-19, aduc cu sine o serie de vulnerabilități, care au nevoie de răspunsuri ferme si rapide pentru a nu se transforma în intoleranță, rasism și xenofobie.

Promovarea dialogului între majoritate și minoritățile naționale, a toleranței și coeziunii sociale, sunt elemente esențiale pe care mi le-am asumat în calitate de prim-ministru. Consider, de asemenea, că Guvernul României și instituțiile statului au datoria morală să-și fundamenteze acțiunile pe respect față de toți cetățenii României, să repună la temelia societății corectitudinea, adevărul și onoarea.
La mulți ani tuturor cetățenilor români ce aparțin minorităților naționale!”.

Știrea inițială

Președintele Klaus Iohannis a transmis sâmbătă, 18 decembrie, un mesaj cu prilejul Zilei Minorităților Naționale din România. Șeful statului a punctat, între altele, că este un prilej bun de a conștientiza că doar împreună putem construi o Românie modernă, în care să nu fie loc pentru rasism, xenofobie și intoleranță.

Liderul statului a mai afirmat că „etățenii care aparțin minorităților naționale din România aduc o contribuție esențială la coeziunea societății noastre.

„Astăzi, cu prilejul Zilei care le este dedicată, le transmit gândurile mele de apreciere, împreună cu urarea de a întâmpina noul an în bunăstare și sănătate.

În vremurile dificile pe care societatea românească în ansamblul ei le-a traversat în ultima perioadă, solidaritatea și respectul pentru aproapele nostru ne-au ajutat să depășim momente dificile şi, indiferent de limba maternă sau de apartenența confesională, să rămânem angajați în proiectul nostru comun de libertate şi prosperitate.

Celebrăm astăzi cultura minorităților, identitatea lingvistică și religioasă, dar și o istorie veche de secole a conviețuirii acestora cu majoritatea pe teritoriul României. Este o diversitate etnică remarcabilă, care, de-a lungul timpului, și-a pus amprenta decisiv asupra dezvoltării societății noastre.

Ziua Minorităților Naționale este un bun prilej de a conștientiza că doar împreună putem construi o Românie modernă, bazată pe valorile europene fundamentale, în care să nu fie loc pentru rasism, xenofobie și intoleranță.

La mulţi ani tuturor cetățenilor care aparțin minorităților naționale din România!”, este mesajul transmis de președintele Klaus Iohannis cu ocazia Zilei Minorităților Naționale din România.

Foto: Administrația Prezidențială

Articolul Mesajele președintelui și premierului, de Ziua Minorităţilor Naţionale UPDATE apare prima dată în Main News.

Source: New feed