Membru UDMR: Nu este corect ca PNL și PSD să ceară Ministerul Dezvoltării. Cum s-au contrazis liberalii și social-democrații

17

Reprezentanții UDMR recunosc, în mod oficial, că PNL și PSD au dorit să le ia din portofolii, deși oficialii  acestor două formațiuni politice nu au menționat public acest lucru. Mai mult decât atât, Nicolae Ciucă, președintele PNL și actualul premier al țării. a susținut „ că nu s-a pus problema ca vreun partid să ceară conducerea vreunui minister care revine UDMR”. 

Cu toate acestea, joi, 18 mai, UDMR a părăsit ședința în care se discuta conducerea portofoliilor din viitorul Guvern Ciolacu. Antal Arpad, primar al orașului Sfântul Gheorghe și un apropiat al președintelui UDMR, Kelemen Hunor, a precizat, pentru Agerpres, că „nu este corect ca PNL și PSD să ceară cedarea Ministerului Dezvoltării”, în condițiile în care UDMR nici măcar nu este parte de a acordului politic privind rocada guvernamentală. Au acceptat comsarea Ministerului Sportului cu cel al Familiei, urmând ca PSD să-l conducă, însă, nu mai sunt membrii UDMR nu mai sunt dispuși să cedeze. Ei le-au cerut liderilor PNL și PSD să respecte acordul politic pe care ei l-au semnat, fără implicarea UDMR.

„UDMR nu doreşte să părăsească coaliţia. Noi considerăm că miniştrii noştri sunt eficienţi. Nimeni nu le reproşează absolut nimic. Noi am solicitat respectarea acordului politic privind rotativa, acord politic din care noi nu facem parte, nu am fost parte la semnarea acestui acord politic privind rotativa”, s-a exprimat Antal Arpad, potrivit sursei citate.

Reprezentant UDMR, despre formarea Guvernului Ciolacu: „Nu știm ce se va întâmpla, vom vedea”

Arpad a reluat ce au susținut toți liderii UDMR până la acest moment: „nu vrem să ieșim de la guvernare”, însă, este greu de crezut că PNL și PSD ar putea face alianță cu vreun alt partid, aflat în opoziție. PNL și PSD au nevoie de majoritate parlamentară și o posibilă ieșire de la guvernare a UDMR le-ar dezechilibra „planurile de guvernare”, total diferite de cele ale opoziției. UDMR a ieșit de la guvernare, în 2019, când a votat moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Dăncilă. Potrivit surselor Main News, negocierile pentru conducerea partidelor vor continua și în zilele următoare.

„Noi nu suntem parte a acelui acord şi ni s-a spus „trebuie reduse ministerele”. Am spus: „Am înţeles, susţinem şi acest lucru, să se reducă numărul de ministere, inclusiv un minister de la UDMR, Ministerul Sportului, să fie integrat într-un alt minister”. Şi această solicitare a venit în timp ce purtătorul de cuvânt al PNL declara că PNL nu doreşte să ia de la UDMR Ministerul Dezvoltării, ceea ce este cu atât mai ciudat. Nu ştiu ce se va întâmpla, vom vedea”, a declarat Antal Arpad, potrivit Agerpres. 

Klaus Iohannis a menționat că dorește ca partidele să ajungă cât mai rapid la un acord privind conducerea ministerelor, însă, nu se va implica în niciun fel privind desemnarea persoanelor care le va reprezenta.

CITEȘTE ȘI:  UDMR a părăsit ședința pentru conducerea ministerelor UPDATE

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

 

Articolul Membru UDMR: Nu este corect ca PNL și PSD să ceară Ministerul Dezvoltării. Cum s-au contrazis liberalii și social-democrații apare prima dată în Main News.

Source: New feed