Meleșcanu, despre demisia sa de la șefia Senatului: Sunt complet deschis

15

Președintele Senatului, Teodor Meleșcanu, a declarat, sâmbătă, că va fi „complet deschis” în ceea ce privește plecarea sa din funcția de președinte al Senatului.

Această declarație vine în contextul în care Curtea Constituțională a declarat că alegerea în funcția de președinte a Senatului este neconstituțională.

Vom vedea luni, la deschiderea sesiunii şi vom căuta să găsim cea mai bună soluţie pentru a depăşi o perioadă foarte grea pentru Senat, soluţie care să respecte toate prevederile legale. E adevărat că nu a fost încă publicată decizia Curţii şi nici motivarea. Va trebui să găsim modalităţile cele mai bune ca lucrurile să funcţioneze excelent. Trebuie să vedem pe lege. Eu sunt complet deschis„, a afirmat Meleşcanu sâmbătă, după ce a participat la reuniunea grupurilor parlamentare ale PSD.

Curtea Constituțională a României (CCR) a decis, pe 22 ianuarie, că alegerea lui Teodor Meleșcanu în funcția de președinte al Senatului este neconstituțională.

Sesizarea de neconstituționalitate a fost făcută de ALDE, PNL, PMP, UDMR  dar și de alți senatori neafiliați.

Pe 10 septembrie, Teodor Meleșcanu a fost ales la șefia Senatului cu sprijinul PSD. Asta după ce, în luna august, ALDE, partidul din care Meleșcanu făcea parte, a ieșit de la Guvernare.

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Articolul Meleșcanu, despre demisia sa de la șefia Senatului: Sunt complet deschis apare prima dată în Main News.

Source: New feed