Marius Budăi: Salariul minim trebuie să crească în continuare, dar să nu stricăm planurile de business ale mediului de afaceri

27

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a afirmat că salariul minim trebuie să crească în continuare, precizând însă că trebuie purtate discuții cu mediul de afaceri din țară.

„Am avut o discuţie şi la sfârşitul lui decembrie 2022, am avut o hotărâre de Guvern, am discutat cu partenerii sociali în Consiliul Naţional Tripartit, unde s-a crescut salariul minim de la 2.550 la 3.000 de lei, cu 200 de lei, în cadrul celor 3.000 de lei, nefiscalizaţi. În domeniul construcțiilor s-a ridicat salariul de la 3.000 la 4.000

Consider că salariul minim trebuie să crească, să fie o creştere în continuare, dar această creştere nu poate fi de pe o zi pe alta pentru că stricăm planurile de business ale mediului de afaceri şi aceste lucruri trebuie făcute doar prin dialog cu mediul de afaceri”, a declarat ministrul Muncii, Marius Budăi, citat de News.ro.

Legat de legii salarizării şi o nouă majorare a salariului minim şi in 2023, ministrul Budăi a spus

Luni, 6 martie, Ministrul Muncii este așteptat în plenul Camerei Deputaţilor pentru dezbaterea moțiunii simple depuse împotriva sa de USR. Detalii aici.

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Articolul Marius Budăi: Salariul minim trebuie să crească în continuare, dar să nu stricăm planurile de business ale mediului de afaceri apare prima dată în Main News.

Source: New feed