Marcel Ciolacu respinge acuzațiile de blat între PNL și PSD: Este un circ aberant

18

Marcel Ciolacu a respins sâmbătă, 11 septembrie, acuzațiile potrivit cărora Partidul Social Democrat ar colabora cu tabăra lui Florin Cîțu din Partidul Național Liberal și arată că între premier și președintele Camerei Deputaților, amândoi liberali, lupta personală s-a transformat într-una instituțională.

Anomalia politicii românești…, nu cred că am întâlnit în 30 de ani așa ceva, e că primul ministru PNL Florin Cîțu a făcut o sesizare de conflict președintelui PNL Ludovic Orban și al Camerei Deputaților. PNL în acest moment are toată puterea in România: au președintele țării, președintele Senatului, președintele Camerei și primul ministru. Este un circ aberant, o ipocrizie la ce asistăm”, a declarat Marcel Ciolacu, sâmbătă, la Realitatea TV.

Marcel Ciolacu a comentat și acuzațiile de blat, după ce PSD nu a participat la ședințele Birourilor Permanente Reunite ale Parlamentului, iar la plenul reunit a votat împotriva dezbaterii și votului acordat moțiunii de cenzură.

Am vazut si eu acuzațiile de blat… Faptul ca in aceste ultime săptămâni am trecut prin Parlament și comisia de anchetă energie și legea consumatorului vulnerabil a trecut într-o singură zi, asta e agenda românilor, și nu ce face Cîțu…  Despre ce blat PSD-PNL să vorbim?! Că există un conflict instituțional între două persoane, amândouă din PNL, care confundă…, uită demnitățile pe care le ocupă. Au transformat o luptă instituțională în lupta a două persoane particulare”, este reacția lui Marcel Ciolacu.

Liderul PSD amintește că social-democrații au precizat în mai multe rânduri că nu se vor implica în scandalul politic dintre USR PLUS și tabăra lui Florin Cîțu din PNL.

Deocamdată, așteptăm decizia Curții Constituționale. Eu sunt consecvent, astept decizia CCR. Tot așa a făcut și domnul Orban, când era prim-ministru, eu președintele Camerei, anul trecut în august, când PSD a depus moțiune împotriva Guvernului, a lipsit de la votul în Parlament ca să nu fie cvorum. Curtea Constituțională e tot un instrument politic democratic. (…) Noi nu am lipsit, am fost si in BPR, si nu am votat cu PNL, impotriva PNL de a nu se citi motiunea. Am votat pentru citire si apoi am avut o decizie corectă politic, ca sa nu spunem numai lozinci”, a explicat liderul social-democraților.

Context

Premierul Florin Cîțu a cerut miercuri Curții Constituționale să constate existența unui conflict juridic de natură constituțională între Guvern și Parlament, argumentând că modul în care a fost inițiată, depusă și comunicată Executivului, de către președintele Camerei Deputaților, Ludovic Orban, ar fi încălcat prevederile Constituției.

CCR i-a chemat pe reprezentanții Guvernului și Parlamentului până pe 15 septembrie să își exprime punctul de vedere cu privire la conflictul izbucnit pe marginea moțiunii de cenzură. Termenul pentru ședința de judecată se va stabili ulterior.

Între timp, plenul pentru citirea moțiunii de cenzură a avut loc joi, 9 septembrie, iar parlamentarii au decis să convoace plenul pentru votul și dezbaterea moțiunii după decizia CCR.

A fost nevoie de 5 ședințe ale Birourilor Permanente Reunite pentru a convoca plenul reunit, după ce primele 4 încercări de stabilire a calendarului moțiunii de cenzură nu au fost duse până la capăt, întrucât parlamentarii PSD și PNL au lipsit și nu au asigurat cvorumul necesar.

Sursă foto: Inquam Photos / George Călin

Articolul Marcel Ciolacu respinge acuzațiile de blat între PNL și PSD: Este un circ aberant apare prima dată în Main News.

Source: New feed