Marcel Ciolacu: Proiectul de buget propus de Guvern, o tâmpenie / Care sunt amendamentele depuse de PSD DOCUMENT

284

Președintele PSD amenință că partidul pe care îl conduce va depune moțiune de cenzură dacă amendamentele propuse de PSD la Legea Bugetului de stat pe anul 2021 nu vor fi luate în calcul în timpul dezbaterilor din Parlament. 

Nu poţi să ai creştere economică când ai austeritate şi tai tot. Noi venim cu aceste amendamente poate în ultima clipă acest guvern îşi dă seama că proiectul de buget cu tăieri şi cu austeritate e o tâmpenie”, a declarat Marcel Ciolacu, duminică seară, la Antena 3.

Ciolacu se declară încrezător cu privire la șansele pe care le are o posibilă moțiune de cenzură împotriva Guvernului condus de Florin Cîțu.

Categoric că depunem moţiune, dar am şi spus este prima moţiune simplă pe care am depus-o, şi deja am avut patru voturi în plus în afară de grupurile parlamentare PSD şi AUR. Este pentru prima oară. Eu nu-mi aduc aminte ca doar la două luni de la alegeri deja patru voturi să fie în plus faţă de ce avem ca opoziţie. Avem o sesiune parlamentară unde vom veni, categoric, cu o moţiune de cenzură”, a adăugat președintele PSD.

CITEȘTE ȘI: Florin Cîțu, așteptat luni în Parlament la „Ora prim-ministrului” / Tema propusă de PSD – Bugetul tăierilor: moartea economică a României

Care sunt amendamentele PSD

În ceea ce privește Sănătatea, PSD propune construcția a 200 de centre medicale comunitare și 50 de centre de asistență medicală de specialitate, ceea ce ar însemna cu 400 de milioane de lei în plus față de alocarea bugetară efectuată de Guvern la Ministerul Sănătății, bani ce ar fi obținuți din „recuperare arierate”.

În plus, social-democrații vor să mărească suma alocată pentru modernizarea și dotarea spitalelor cu alte 3.5 miliarde de lei, în timp ce suma alocată pentru investiții în spitalele regionale ar urma să crească cu 100 de milioane de lei, sursa de finanțare fiind relocarea din fondul Ministerului Finanțelor Publice.

La capitolul Educație, amendamentele propuse de PSD ar urma să crească fondurile alocate din Buget de la 31,1 miliarde de lei la 55 de miliarde de lei, în timp ce Cercetarea ar urma să primească 11,2 miliarde de lei, sursele de finanțare fiind Fondul de Rezervă și fondul Ministerului Finanțelor Publice.

Social-democrații prevăd o creștere a alocațiilor și a salariilor cadrelor didactice și ale asistenților sociali, începând cu 1 martie.

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Articolul Marcel Ciolacu: Proiectul de buget propus de Guvern, o tâmpenie / Care sunt amendamentele depuse de PSD DOCUMENT apare prima dată în Main News.

Source: New feed