Marcel Ciolacu: Niciodată nu am comentat nicio decizie a unui magistrat, dar îi mulţumesc lui Ionel Arsene pentru ceea ce a făcut pentru județul Neamț

32

Preşedintele Partidului Social-Democrat (PSD), Marcel Ciolacu, a precizat vineri, 5 mai, că nu comentează decizia magistraţilor în cazul lui Ionel Arsene, condamnat la şase ani şi opt luni de închisoare cu executare pentru trafic de influenţă. În schimb, liderul PSD i-a mulţumit fostului preşedinte al Consiliului Județean Neamţ pentru tot ceea ce a făcut „pentru nemţeni şi pentru judeţul Neamţ”. Declarațiile președintelui Camerei Deputaților au avut loc la Piatra Neamţ, în discursul susţinut la Conferinţa Judeţeană de Alegeri a PSD Neamţ.

„Am să încep cu promisiune clară la dumneavoastră – pentru PSD, organizaţia PSD Neamţ, judeţul Neamţ, nemţenii, sunt foarte importanţi şi eu vă promit că am să fiu alături de dvs şi de viitoarea echipă şi voi fi cel mai bun prieten al dumneavoastră, dacă vom continua ceea ce am început la Neamţ, ceea ce a început fostul nostru coleg Ionel Arsene. Niciodată nu am comentat nicio decizie a unui magistrat şi nici nu am să o fac, atâta timp cât am să fac politică şi o să fiu persoană publică.

În schimb, eu vreau să să îi mulţumesc lui Ionel Arsene pentru ceea ce a făcut pentru nemţeni şi pentru judeţul Neamţ”, a afirmat Marcel Ciolacu, citat de News.ro.

Context

Fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Neamţ, Ionel Arsene, se află în arest la domiciliu în Italia.

Ionel Arsene a fost condamnat definitiv vineri, 10 martie, de către Curtea de Apel Brașov, la 6 ani și 8 luni de închisoare.

Baronul PSD a fost dat în urmărire, după ce poliţiştii nu l-au găsit la adresele cunoscute pentru a fi încarcerat. Ulterior, acesta s-a predat în Bari, Italia, unde instanța a respins cererea de extrădare a autorităților române.

Ionel Arsene a fost judecat după ce, în anul 2013 ar fi primit de la fostul primar al municipiului Piatra Neamț, Gheorghe Ștefan, suma de 100.000 euro pentru a-şi folosi influenţa pe care a lăsat să se creadă că o are asupra lui Horia Georgescu, șef al Agenţiei Naţionale de Integritate la vremea respectivă, pentru ca ANI să-l declare pe Culiță Tărâță incompatibil și în conflict de interese.

De asemenea, Arsene a mai fost judecat de procurorii anticorupţie şi într-un alt dosar de trafic de influenţă. Baronul PSD de Neamț a fost acuzat că ar fi pretins de la un om de afaceri 5% din suma totală de 60 milioane lei ce trebuia alocată de Administraţia Naţională Apele Române pentru finalizarea contractelor pe care firma respectivă le avea în derulare cu administraţiile bazinale.

Inițial, în aprilie 2022, Ionel Arsene a fost condamnat de Tribunalul Bacău, instanța de fond, la 8 ani și 4 luni de închisoare.

CITEȘTE ȘI: Predoiu a discutat cu ambasadorul Italiei în România. Ionel Arsene și Darius Vâlcov, pe agenda discuției

Foto: Inquam Photos / Ilona Andrei

Articolul Marcel Ciolacu: Niciodată nu am comentat nicio decizie a unui magistrat, dar îi mulţumesc lui Ionel Arsene pentru ceea ce a făcut pentru județul Neamț apare prima dată în Main News.

Source: New feed