Marcel Ciolacu intervine în scandalul voturilor de la Sectorul 1: Tudorache a câștigat alegerile / Clotilde Armand: Când un PSD-ist spune asta înseamnă că este exact pe dos

19

Marcel Ciolacu susține că Clotilde Armand ar fi pierdut alegerile din Sectorul 1 în favoarea fostului primar, Daniel Tudorache, după ce Secția pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție (SIIJ) a dispus renumărarea voturilor de la alegerile locale din septembrie. În replică, actualul edil susține că afirmațiile președintelui PSD ar fi false.

Ce aflăm în seara asta? Ancheta de la SIIJ, pentru că şeful Biroului electoral de sector era un magistrat şi ancheta e dusă de către SIIJ, aflăm că de fapt dna Clotilde a pierdut alegerile. Mai sunt 220 de saci de numărat, dar trendul electoral este unul foarte clar, se pare că dl Tudorache a câştigat alegerile. În momentul în care se desfiinţează SIIJ, se desfiinţează şi această anchetă. Şi atunci o îngropăm. Eu nu înţelegeam de ce este acest elan de desfiinţare a SIIJ, în seara asta am aflat”, a declarat Marcel Ciolacu, luni seară, la TVR1.

Președintele Partidului Social Democrat propune declanșarea unui referendum pentru a organiza alegeri locale în Sectorul 1.

Au mutat numărătoarea voturilor la Poliţie, uite, oamenii aceia şi-au făcut datoria. Cunosc detalii. Mai sunt 200 şi ceva de saci. Este exact cum am spus că PMP nu va intra în Parlament pentru că există un anumit trend. Trendul acela se va menţine. Diferenţele de la sac la sac continuă să fie la fel. Informaţia este că dl Tudorache a câştigat alegerile. Vreau s-o văd pe…. presupun că dna Clotilde … ea nu-i bolşevică, nu? (…) Dar presupun că dna Clotilde nu e bolşevică, ca pe timpul lui Stalin, nu conteată cine votează, contează cine numără… îşi va da demisia, va pleca”, a precizat președintele PSD.

Ciolacu susține că ancheta Secției Speciale va fi finalizată în 15 zile.

„Când un PSD-ist spune asta, este exact pe dos”

În replică, primarul Sectorului 1 susține că afirmațiile lui Marcel Ciolacu ar fi inventate și că acest subiect este folosit pentru a nu desființa Secția Specială.

Șeful PSD spune că am pierdut alegerile. După ce toate instanțele de judecată din România au decis că eu sunt primarul ales al Sectorului 1, s-a trezit dl. Ciolacu la câteva luni de la hotărârea judecătorească definitivă să arunce încă un fake news la Televiziunea Publică. Părerea lui este că fostul primar diamant a câștigat alegerile din Sectorului 1. Atunci când un PSD-ist spune asta înseamnă că este exact pe dos”, a scris Clotilde Armand, pe Facebook.

Clotilde Armand a adăugat că membrii PSD inventează lucruri, deoarece ar fi disperați pentru că i-a decuplat de la contractele cu bani publici.

Dle. Ciolacu am o veste tare tristă pentru dvs. și restul pesediștilor: vin după voi și n-am să vă las în pace până nu recuperez fiecare leu pe care l-ați furat de la cetățenii Sectorului 1. Și credeți-mă că am să vă găsesc. Pe toți”, este concluzia edilului.

Context

La cererea unui procuror al Secției pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție, o echipă coordonată de Serviciul Control Intern din Poliția Capitalei a început renumărarea tuturor voturilor exprimate la alegerile pentru Primăria Sectorului 1. Decizia a fost luată în dosarul deschis în urma plângerii fostului edil, Dan Tudorache. Procurorul de caz a susținut că renumărarea trebuie să fie făcută de poliție întrucât SIIJ nu deține spațiul necesar pentru desfășurarea acestor activități și nici personal suficient.

Clotilde Armand, primarul ales al Sectorului 1

Tribunalul București a validat definitiv pe 27 octombrie 2020 mandatul de primar al lui Clotilde Armand

Candidata USR PLUS susținută de PNL a câștigat alegerile în sector cu 36.455 de voturi, fiind urmată de Daniel Tudorache cu 35.451 voturi. Astfel, Clotilde Armand a obținut 40,95%, Daniel Tudorache a obținut 39,82%, iar Ioana Constantin 7,78%.

În consiliul local, PSD are 9 mandate, USR-PLUS – 9 , PNL – 6, iar PMP a obținut 3 mandate.

Sursă foto: Inquam Photos / George Calin

Articolul Marcel Ciolacu intervine în scandalul voturilor de la Sectorul 1: Tudorache a câștigat alegerile / Clotilde Armand: Când un PSD-ist spune asta înseamnă că este exact pe dos apare prima dată în Main News.

Source: New feed