Marcel Ciolacu: În mai o să fiu prim-ministrul României, dacă PSD va considera că sunt persoana potrivită

88

Marcel Ciolacu, președintele Partidului Social Democrat, a dat asigurări miercuri, 9 noiembrie, că va prelua funcția de prim-ministru al României începând cu luna mai a anului 2023, dacă va fi susținut de membrii partidului. 

Liderul PSD a fost prezent miercuri la un eveniment organizat de primarul Sectorului 3, Robert Negoiță.

În mai o să fiu prim-ministrul României, dacă PSD va considera că eu sunt persoana potrivită”, a răspuns Marcel Ciolacu, în cadrul conferinței de presă susținută alături de Negoiță.

Declarațiile președintelui social-democrat vin în contextul în care, cu o zi în urmă, liderul USR, Cătălin Drulă, a spus că PSD nu va prelua guvernarea în anul 2023 pentru a nu „deconta” timpul petrecut la guvernare.

La rotativa din mai, PSD-ul și domnul Ciolacu nu vor prelua guvernarea, pentru că este în ADN-ul PSD să fugă de consecințele propriilor acțiuni, au făcut-o deja de vreo două-trei ori în istoria ciclurilor politice din România, 2019, 2015 și cred că o vor face și de această dată, pentru că încearcă să păcălească și să fugă de consecințele propriilor acțiuni”, a comentat Cătălin Drulă angajamentul politic al PSD, PNL și UDMR, marți, la RFI.

Potrivit angajamentului luat de partide la momentul instituirii coaliției de guvernare, PNL va avea funcția de prim-ministru până în anul 2023, urmând ca locul lui Nicolae Ciucă să fie luat de un social-democrat între 2023 și 2024, când vor avea loc următoarele runde de alegeri.

Totodată, vor fi înlocuiți și mai mulți reprezentanți din Guvern: ministrul Transporturilor, ministrul Finanțelor, coordonatorul Secretariatului General al Guvernului sunt funcții deținute acum de reprezentanți PSD și care vor trece la PNL, în timp ce ministrul Fondurilor Europene, ministrul Justiției și coordonatorul Cancelariei Prim-ministrului sunt funcțiile deținute acum de reprezentanți PNL și care vor trece la PSD.

 Sursă foto: Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu

Articolul Marcel Ciolacu: În mai o să fiu prim-ministrul României, dacă PSD va considera că sunt persoana potrivită apare prima dată în Main News.

Source: New feed