Marcel Ciolacu exclude o coaliție PSD-PNL: Cu cine, cu Turcan la guvernare? Cu Orban, cu Cîţu?

19

Președintele Partidului Social Democrat, Marcel Ciolacu, a declarat, joi seară, că formațiunea sa nu va forma o alianță cu Partidul Național Liberal. Precizările vin în contextul în care președintele Consiliului Național al PSD, Vasile Dâncu, nu a exclus intrarea la guvernare alături de liberali până în 2024.

„Am anunţat clar că e exclus. Cu cine, cu Turcan la guvernare? Cu Orban, cu Cîţu? Cum se poate construi cu ei? Presupun că Vasile Dîncu a vorbit ca strateg, nu ca pesedist. Dacă ai încălcat spiritul Constituţiei, dacă ai furat dreptul câştigătorului de a propune un prim-ministru, la cum ai venit cu ‘România educată’ în PNRR, nu există altă soluţie decât anticipate, sunt şi în Bulgaria, nu e o catastrofă. Ei confundă statul român cu interesele lor personale. Eu vă răspund din punctul nostru de vedere, e exclusă o alianţă cu PNL dacă această coaliţie se rupe. Vă aduceţi aminte că Iohannis spunea că Parlamentul nu mai reflectă voinţa populaţiei? Aşa e şi acum, îl anunţ pe Iohannis”, a declarat Ciolacu la Antena 3, citat de Agerpres.

Ambii candidați pentru funcția de președinte al PNL, Ludovic Orban și Florin Cîțu, au exclus categoric o coaliție cu PSD.

Sursa foto: Inquam Photos / George Călin

Articolul Marcel Ciolacu exclude o coaliție PSD-PNL: Cu cine, cu Turcan la guvernare? Cu Orban, cu Cîţu? apare prima dată în Main News.

Source: New feed