Marcel Ciolacu, apel către noul ministru al Sănătății: Să îndrepte și să repare urgent tâmpeniile făcute de Vlad Voiculescu / Ce spune liderul opoziției de acordul semnat de partidele din coaliție

17

Liderul opoziției, Marcel Ciolacu, i-a transmis noului ministru al Sănătății că va trebui să îndrepte și să repare urgent „tâmpeniile” făcute de Vlad Voiculescu. Președintele PSD susține că acordul care a pus punct crizei din coaliția de guvernare i-ar fi îngrădit prim-ministrului atribuțiile prevăzute de Constituție. 

Noul ministru al Sănătăţii este normal să se bucure de prezumţia bunelor intenţii, dar este obligatoriu să îndrepte şi să repare urgent toate tâmpeniile făcute de către Vlad Voiculescu”, a declarat Marcel Ciolacu, în cadrul unei conferințe de presă susținută la sediul PSD.

Liderul opoziției i-a trasat cinci obiective Ioanei Mihăilă pentru mandatul de ministru al Sănătății.

Să obţină rapid o rectificare a bugetului Ministerului Sănătăţii pentru a asigura fondurile necesare pentru secţiile ATI; Casa de Asigurări de Sănătate trebuie să deconteze rapid cheltuielile spitalelor; să pregătească rapid împreună cu ministrul Învăţământului redeschiderea şcolilor; să repare prostia cu închiderea magazinelor la ora 18.00. Nu în ultimul rând, să vină rapid cu un calendar de revenire la normalitate, de ridicare treptată a restricţiilor. Sperăm, de asemenea, să facă ordine în normele şi comunicările cu privire la decese şi la pandemie”, a precizat președintele PSD.

Președintele social-democraților susține că scandalul provocat de demiterea lui Vlad Voiculescu ar fi fost „o criză de pubertate politică”.

Am avut de-a face cu nişte partide politice imature care au pus orgoliile personale mai presus decât interesele românilor şi ale companiilor româneşti. Singura schimbare notabilă a fost faptul că prerogativele conferite de Constituţie prim-ministrului au fost schimbate cu un acord al unei coaliţii. Cu alte cuvinte, din acest moment, aşa-zisul prim-ministru Cîţu a devenit „Pisicîţu”, pentru că înainte de a semna ceva va trebui să răsfoiască acordul coaliţiei să vadă dacă are voie sau nu are voie! În cazul în care nu are voie, va trebui să sune toţi preşedinţii de partid din coaliţie să îi roage frumos să îi dea voie să semneze”, a adăugat Ciolacu.

CITEȘTE ȘI: Florin Cîțu, despre acordul care a pus capăt scandalului din Coaliție: Este un protocol politic. Nu s-a discutat despre modificarea Constituției

Florin Cîțu a transmis, miercuri, că protocolul semnat marți seară de liderii partidelor ce formează coaliția de la guvernare ar fi „o decizie politică” ce nu i-ar îngrădi atribuțiile prevăzute de Constituție.

„Din partea PNL a semnat domnul președinte Ludovic Orban, pentru că este un protocol politic și, în România, se face o diferență între deciziile politice și cele guvernamentale(…)Nu s-a discutat despre modificarea Constituției, iar legea e clară pentru toată lumea”, a declarat, miercuri, Florin Cîțu, la finalul ședinței de Guvern.

Sursă foto: Inquam Photos / Ilona Andrei

Articolul Marcel Ciolacu, apel către noul ministru al Sănătății: Să îndrepte și să repare urgent tâmpeniile făcute de Vlad Voiculescu / Ce spune liderul opoziției de acordul semnat de partidele din coaliție apare prima dată în Main News.

Source: New feed