Maia Sandu, întâlnire cu prim-ministrul Florin Cîțu: România susține în continuare Republica Moldova

26

Maia Sandu anunță că România va sprijini Republica Moldova pentru a avea acces mai rapid la vaccinul anti-COVID-19, după o întâlnire la București cu prim-ministrul Florin Cîțu. 

Astăzi(n.r. miercuri), aflându-mă câteva ore la București în drum spre Paris, am avut o scurtă întrevedere cu Prim-ministrul României, Florin Cîțu. I-am mulțumit domnului Cîțu pentru deschiderea și bunăvoința cu care Guvernul României sprijină Republica Moldova, mai ales în aceste vremuri grele pentru toți”, a scris Maia Sandu, pe Facebook.

Președintele Republicii Moldova susține că Guvernul României analizează toate pârghiile posibile pentru a asigura accesul autorităților de la Chișinău la vaccinul anti-COVID-19.

Prim-ministrul Florin Cîțu m-a informat, totodată, că într-un timp foarte scurt Guvernul României va transmite Republicii Moldova și alte ajutoare”, a precizat președintele Republicii Moldova.

Maia Sandu a precizat că, în cadrul întâlnirii, au fost abordate temele discutate în cadrul vizitei lui Klaus Iohannis la Chișinău.

Printre proiectele prioritare pentru cooperarea bilaterală am enumerat conexiunea energetică cu România, funcționalitatea Gazoductului Iași-Chișinău, precum și construcția podului de la Ungheni. Domnul Florin Cîțu m-a asigurat că România va depune toate eforturile pentru a sprijini în continuare Republica Moldova, atât în relațiile bilaterale, cât și la nivelul Uniunii Europene, promovând agenda europeană a țării noastre și interesele cetățenilor”, a completat Maia Sandu.

Sursă foto: Facebook / Maia Sandu

Articolul Maia Sandu, întâlnire cu prim-ministrul Florin Cîțu: România susține în continuare Republica Moldova apare prima dată în Main News.

Source: New feed