Ludovic Orban susține că proiectele de modificare a legilor justiției nu au fost discutate în coaliție

18

Președintele PNL, Ludovic Orban, a afirmat că proiectele de modificare a legilor justiției, transmise către CSM de ministrul de resort, Stelian Ion, nu au fost discutate în cadrul coaliției de guvernare. 

„Proiectele de modificare a legilor Justiţiei vor trebui să facă obiectul unor ample dezbateri în societate. Proiectul care a fost trimis de ministrul justiţiei către CSM este un proiect care a fost trimis de ministrul justiţiei, nu este un proiect care să fi fost discutat în coaliţie şi care să fie supus unei dezbateri publice ample aşa cum de altfel a solicitat şi Comisia de la Veneţia atât în privinţa legilor Justiţiei, cât şi în privinţa Codurilor, Codul Penal şi Codul de Procedură Penală, acestea trebuie să se adopte printr-o amplă dezbatere în societate şi să reprezinte cu adevărat modificări ale legii care să pună bazele unui sistem de jusitiţie modern la standarde europene. Va fi supus dezbaterii, în coaliţie, în societate şi va fi supus dezbaterii organizaţiilor profesionale din domeniu, organizaţiilor care sunt active în acest domeniu”, a afirmat Ludovic Orban, citat de News.ro.

Context

Ministrul Stelian Ion transmis, pe 29 martie, Consiliului Superior al Magistraturii proiectele de modificare a legilor Justiției. Printre principalele prevederi se numără faptul că membrii CSM vor fi aleși prin vot la nivel național, mandatul procurorilor șefi va fi extins de la 3 la 4 ani și acordarea posibilității ca șefii de parchete revocați să poată contesta decretul.

Cele trei proiecte ale legilor justiției pot fi consultate aici.

Sursa foto: Inquam Photos / George Călin

Articolul Ludovic Orban susține că proiectele de modificare a legilor justiției nu au fost discutate în coaliție apare prima dată în Main News.

Source: New feed