Ludovic Orban, reacție dură după ce rectificarea bugetară a trecut de Parlament: PSD este, de fapt, inamicul public numărul 1 al României și al economiei românești

28

Ludovic Orban a venit cu un răspuns după ce rectificarea bugetară care conținea și amendamentul PSD pentru majorarea pensiilor cu 40% a fost adoptată de Parlament. Premierul acuză PSD că ar fi dușmanul României, argumentând că nicio altă țară din Europa, mai puțin Germania, nu a crescut pensiile în această perioadă. 

Ludovic Orban a reacționat în urma adoptării rectificării bugetare ce conținea și amendamentul PSD pentru majorarea pensiilor cu 40%. Acesta îi critică pe social-democrați, spunând că riscă să arunce țara într-o criză economică.

Încă o dată, PSD a arătat că este dușmanul României. Iresponsabilitatea PSD riscă să arunce România într-o criză economică pe care abia ce-am depășit-o. Să votezi, în condițiile unei contracții economice care a dus la o lipsă de venituri, majorări de 6,7% din PIB, fără existența niciunui venit suplimentar, demonstrează că PSD este, de fapt, inamicul public numărul 1 al României și al economiei românești. Guvernul pe care îl conduc a majorat punctul de pensie cu 14%, în cifră absolută 177 de lei, cea mai mare majorare a punctului de pensie din istoria majorării punctului de pensie. Asta, în condiții de criză economică”, a declarat Ludovic Orban.

Premierul României susține că nicio altă țară din Europa, mai puțin Germania, nu a mărit pensiile în timpul pandemiei de coronavirus și exemplifică riscurile pe care o astfel de mărire le presupune.

Pentru a putea compara, nu nu există o altă țară europeană care să fi crescut pensiile în această perioadă, decât Germania. Orice creștere de cheltuili provocate de criminalii economici de la PSD nu face altceva decât să îndrepte România spre incapacitate de plată. (…)Riscurile sunt: degradarea României de către agențiile de rating va crește costul finanțărilor și nu numai a finanțărilor publice, ci și a tuturor companiilor din România și a tuturor persoanelor fizice. Creditele vor fi mai scumpe și mai greu de accesat”, a adăugat premierul.

Președintele PNL este dezamăgit de faptul că UDMR a votat rectificarea de buget în forma modificată de social-democrați, după ce ar fi fost alături de liberali în Comisiile din Parlament. În plus, acesta susține că PNL nu dorește să formeze alianțe ample după alegerile parlamentare.

Este regretabil faptul că după ce au fost alături de noi în Comisia de buget, finanțe și n-au participat la această decizie, au schimbat poziția și au avut o contribuție la această decizie a PSD. Ne interesează să câștigăm alegerile cu un scor cât mai mare, astfel încât să nu fie necesare alianțe foarte ample care să complice guvernarea României”, a spus Ludovic Orban.

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Articolul Ludovic Orban, reacție dură după ce rectificarea bugetară a trecut de Parlament: PSD este, de fapt, inamicul public numărul 1 al României și al economiei românești apare prima dată în Main News.

Source: New feed