Ludovic Orban: Ordonanțele de urgență adoptate marți vor fi publicate în Monitorul Oficial/ Dacă sunt formațiuni politice nemulțumite, la dezbaterea din Parlament le pot modifica

100

Premierul Ludovic Orban a declarat, sâmbătă, că cele 25 de OUG adoptate de Guvern pe 4 ianuarie vor fi publicate în Monitorul Oficial deoarece actele normative au fost adoptate când încă Guvernul era în funcție.

”Ordonanțele de urgență vor fi publicate în Monitorul Oficial (…) Au existat puncte de vedere legate de avizul Consiliului Legislativ, dar am adoptat ordonanțele în  deplină capacitate de exercițiu”, a declarat Ludovic Orban.

Liberalul a explicat că urgența adoptării poate fi justificată pentru fiecare ordonanță de urgență și există posibilitatea amendării lor în Legislativ.

”Dacă sunt formațiuni politice nemulțumite, la dezbaterea din Parlament le pot modifica. Am dat ordonanțele știind că există riscul unei majorități parlamentare împotriva alegerilor în două tururi și că există domenii foarte importante care necesită reglementare.

Noi ne-am îndeplinit obligaţia de a cere avizul Consiliului Legislativ. Avizul este consultativ. Chiar şi observaţiile pe care, eventual, le poate emite Consiliul Legislativ, sunt observaţii de tehnică legislativă, care nu pot să intre pe fondul, pe conţinutul ordonanţelor de urgenţă. Din punct de vedere constituţional, noi trimitem la Monitorul Oficial ordonanţele de urgenţă şi aşteptăm publicarea lor. Iar dacă există entităţi care vor, se pot adresa Avocatului Poporului pentru a declanşa controlul de constituţionalitate”, a mai spus șeful Guvernului.

Inquam Photos / Octv Ganea

Articolul Ludovic Orban: Ordonanțele de urgență adoptate marți vor fi publicate în Monitorul Oficial/ Dacă sunt formațiuni politice nemulțumite, la dezbaterea din Parlament le pot modifica apare prima dată în Main News.

Source: New feed