Ludovic Orban își depune demisia din funcția de președinte al Camerei Deputaților miercuri

14

Ludovic Orban a anunțat marți, 12 octombrie, că miercuri, 13 octombrie, la ora 12:00, își va depune demisia din funcția de președinte al Camerei Deputaților.

Voi demisiona din funcția de președinte al Camerei Deputaților mâine (miercuri – n.red.), la ora 12.00”, a anunțat marți, 12 octombrie, Ludovic Orban.

Fostul șef al PNL a anunțat în data de 25 septembrie, când a avut loc Congresul PNL în care Florin Cîțu a câștigat președinția partidului, că va demisiona din fruntea Camerei Deputaților.

El a explicat apoi, în 26 septembrie, că își va depune demisia la premierul acum interimar Florin Cîțu, pentru ca acesta să o depună la Camera Deputaților când consideră oportun.

Luni, 11 octombrie, Ludovic Orban a confirmat pentru Main News că-și va depune demisia miercuri la Camera Deputaților: „Sunt un om de cuvânt”, a subliniat el pentru Main News.

Cum se poziționează partidele

Florin Cîțu, președintele PNL, a anunțat că partidul pe care îl conduce nu va negocia funcția de președinte al Camerei Deputaților și că va avea un reprezentant propriu, validat de conducere, la votul din Parlament.

Noi vom avea un reprezentant, persoana va fi votată în BEX (n.r Biroul Executiv al PNL), staţi să vedem că acea demisie îşi va urma cursul(…)Astăzi ştim că există o majoritate testată, la vot, USR-PSD-AUR, şi e posibil să dea ei(n.r. președintele Camerei Deputaților)(…)S-ar putea ca ei să dea un preşedinte, poate cei de la AUR, nu ştiu”, a declarat Florin Cîțu, la finalul consultărilor cu președintele Klaus Iohannis.

USR, în schimb, așteaptă finalizarea consultărilor de la Cotroceni, pentru a decide ce se va întâmpla cu funcția de președinte al Camerei Deputaților.

Președintele Camerei va fi rezultatul formării unei majorități. Totul depinde de concluzia la care vom ajunge cu guvernarea”, a precizat Ionuț Moșteanu, purtătorul de cuvânt al USR PLUS, pentru Main News.

Totodată, Marcel Ciolacu a fost întrebat, la finalul consultărilor cu președintele Klaus Iohannis, dacă PSD ar putea prelua șefia Camerei Deputaților.

Îi doresc mult succes (n.r. lui Ludovic Orban). Dacă se creionează o majoritate, nu-mi doresc în mod deosebit (funcția de șef al Camerei Deputaților – n.red.). E suficient șef la ciuma roșie (PSD – n.red.)”, a declarat Marcel Ciolacu luni, 11 octombrie, referitor la demisia lui Orban din funcția de șef al Camerei Deputaților.

Claudiu Târziu, co-președinte AUR, a precizat, într-o declarație acordată Main News, că AUR nu va pretinde funcția ce va rămâne vacantă odată cu demisia lui Ludovic Orban.

Să vedem ce majoritate se constituie și dacă grupul parlamentar PNL va cere schimbarea lui Orban din funcție, conform regulamentului”, a declarat, pentru Main News, senatorul AUR Claudiu Târziu.

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Articolul Ludovic Orban își depune demisia din funcția de președinte al Camerei Deputaților miercuri apare prima dată în Main News.

Source: New feed